Citiraj:
Autor zupy
Zadnje gume će proklizati ako su lošije na kiši ako voziš luđački po okukama a šta je sa svim ostalim situacijama koje se dešavaju češće tipa kočenje i upravljanje te koliki je odnos sile kočenja naprijed-nazad i gdje će prije proklizati?
Ja uvijek nove naprijed a ove sprijeda nazad i tako svake godine po jedan par...
|
Iz prve ruke, fiesta, sava s3+. Išao sam se uvjerit jer mi je bedasto zvučalo to s gumama.
Prošla zima: loše save s nekih 4mm profila naprijed, iza s nekih 6 i nešto novije.
Jednom sam bio u situaciji gdje je bio problem krenut, no malo pažljivije s gasom i sve pet. Nikakvih problema.
Ova zima: iste gume, isti auto, samo lošije na zadnjoj osovini, novije naprijed.
Popriličan broj oh shit situacija gdje je zadnji kraj pri kočenju, ili još gore u zavojima/skretanjima/odvojenjima volio malo pobjeć s putanje i zanijet cijeli auto. I to normalne vožnje, divljanjem/brze vožnje su stvari bile u najmanju ruku smiješne, zadnji kraj je bio svuda po cesti na najmanji spomen liftoffa. fwd drift car

Naravno i prednje gume su pokazivale da su za smeće količinom understeera, ali normalne gradske vožnje neprimjetno.
Stvar je jako jednostavna, ubrzavaš, auto se propinje iza(sva težina ide iza), kočiš, velik dio te težine ide na prednju osovinu, zadnje gume sad manje prijanjaju. Kak god okreneš u obje situacije ne želiš biti iza bez gripa jer te zadnji kraj prestigne.
Sve ovo gore sam si potvrdio tak da sad stavljam zimske bolje iza a lošije naprijed. Jebeš ti onu jednu situaciju gdje mi je bilo teže krenut vs. hrpa situacija di sam jedva stao, skrenuo i slično.
@Hrconja koji auto?