AMD Athlon II x4 620, 2.6GHz
Asus M4A78 Pro
G Skill F2-6400 DDR2 800 4x 2GB = 8GB (5 5 5 15 400MHz)
Nvidia GTS 250 1024MB
WDC WD5001AALS-00L3B2 500GB
Napajanje mislim da je Corsair 430W uglavnom znam da nije šrot jer sam ja slagao konfiguraciju i birao komponente. Taj komp je bratov i u njegovom je stanu, a ne kod mene tako da nemogu odmah vidjeti.
Ovako na kompu je bio nekih 5-6 godina Windows 7 32bit s 4GB i onda se ukazala potreba za više rama, pa sam nadogradio s 4GB na 8GB tako što sam opet kupio 2x2GB G Skill memoriju kako bi bilo što kompaktibilnije i stavio gore Windows 10.
E sada problem je slijedeći vezano uz memorije prošao je mem test od Windowsa 10 to je ono testiranje prije ulaska u Windowse, nakon što stavim da hoću testirati memorije u Windowsu i onda se komp restarta i tada kreće testiranje. Pa kad završi testiranje, poslije ulaska u Windowse javi da je sve uredu. Ukratko rečeno Windows nije prijavio problem, ni nakon dva testiranja, ni nakon testiranja samo dvije nove memorije u kompu.
A opis problema je slijedeći, ponekad odnosno ne uvijek komp se ne želi pokrenuti ni nakon 5-6 puta što tipkam na gumb za paljenje, ni nakon 5-6 puta na tipku napanjanja, ni nakon što 5-6 puta ištekam pa uštekam kabel, ni nakon par puta clear cmos već tek nakon što izvadim dvije memorije van i onda odmah se komp diže i BIOS pita za postavke, ja odaberem default i poslije uđe u Windowse.
A ponekad sa svih 4 keksa memorije normalno se PC pokrene 3-4 puta zaredom i uđe u Windowse i sve dalje normalno radi bez izbacivanja tijekom igranja, surfanja, gledanje filmova itd.
Problem s pokretanjem kompa se nije odmah pojavio, već tek nakon 5-6 dana rada i kad uđe u Windowse sve normalno radi tako da mi nije uopće jasno u čemu je problem.