Prije par mjeseci mi krepala XFX 270x 2 GB, eto sreća u nesreći i par mjeseci prije isteka garancije. Najbolje što sam mogao je nadoplatiti parsto kuna za XFX 380 4GB, nije bilo direktne zamjene pa reko zašto ne napraviti lagani upgrade. I radi to lijepo u Battlefieldu 4 (samo to i igram praktički) i sve radi normalno dok ne pustim video. Bilo kakav.
Najprije sam mislio da je neki bug sa browserima ili nečime, i našao sam neki fix za flash (npr
ovo ovdje) ali onda sam primijetio da radi isto sa svim videima u svim playerima. Kodi, MPC, PotPlayer, h264 ili h265, svejedno. Nakon nekog nepredviđenog vremena, nekad 2 min a nekad 12 minuta, ekran na kojem je video pozeleni a drugi se zacrni i sve zablokira. Probao nekoliko drivera iz serije 16, jučer i 15.12 koji je spomenut kao da ne radi probleme, između reinstalacija drivera čistim sve sa DDU, ali nema promjena. Ponekad mogu odgledati neku epizodu serije, ponekad u jednoj epizodi komp zablokira 3 puta, pogledati film - nema šanse. Temperatura grafičke je 40-i-nešto stupnjeva, kao i procesora i svega, nije pregrijavanje a uostalom ne radi pod opterećenjem kad se problem događa. Ima tko kakav savjet?
Guglanjem pojmova kao "R9 380 green screen" vidim da dosta ljudi ima sličnih problema, i svi pretpostavljaju da su driveri, ali ništa konkretno ne nalazim