View Single Post
Staro 26.07.2016., 23:55   #412
bilbi
Premium
Moj komp

bilbi's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Čak malo offtopic, ali ima li tu korisnika Lxxx serija Lenovoa? Dospio mi je u ruke jedan L440 (specke nebitne) i muči me njegov touchpad. On je naime bez fizičkih tipki, nešto poput slike. Radio sam na raznim laptopima (Asus, jeftino) i to je puno iskoristivije. Radio sam i na T serijama, koje imaju 5 fizičkih dugmadi (T43P) i to je - a znate i sami - savršenstvo od ergonomije.
Pitanje je: da li ja nešto krivo radim i da li su driveri pod WIndowsima nešto optimiziraniji? Naime, na brzinu sam stavio Ubuntu live i to je smeće. Ne mogu držati lijevu tipku i skrolati (npr. maps.google) jer je dno touchpada istovremeno i osjetljivo na pokrete. Stalno kad pomičem prst i hoću lijevu "tipku" zapravo ispadne da kliknem na dolje lijevo na ekranu (koš za smeće u Ubuntuu). I izludi me...
Može li se u Windowsima (ili u LInuxu možda) isključiti donjih 1cm touchpada za pomake, da služe samo za tipke? Ima na ebayu za $40 zamjenski touchpad, ali to je skoro 300 kn! Laptop je ok za desktop korisnike koji imaju spojen miš, ali za mobilne je kata-fakin-strofa.
bilbi je offline   Reply With Quote