View Single Post
Staro 26.07.2016., 16:48   #10
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor arroyo Pregled postova
@skalar Da, linux particije su, preko linux reader-a vidim podatke. thx. Sad kad sam vratio disk nazad u NAS sve je po starom RAID 1. Bio je spojen preko usb docking stanice. Kad je bio spojen direktno u racunalo, pri povratu u NAS ostao je RAID 1 degradirani a vraćeni disk je vidio kao novi. Nezam, možda računalo zapiše nešto od windowsa šta ga kasnije zblesi il ise to tako meni potrefilo.

@mann da, može se pročitati i spremiti preko linux readera ili nekog sličnog programa. sad probao. RAID 1.

to bi se trebalo raditi kad nešto krene po zlu na NSA-u pa spašavat podatke, to bar ja tako radim, kasnije ionako ponovo formatiram NSA,
to se nebi trebalo često dešavat konkretno kod mene se samo jednom desilo kad je počela elektronika ići u k.... na disku,
s toga je moj savjet da provjeriš disk,2 diska u relativno malom kučištu sa hlađenjima i protokom zraka ,
kod kojeg si mogu zamislit da bi moglo biti i bolje,rade 24h 7 dana u tjednu , pa nije nemoguće da pokoji
i rikne s vremena na vrijeme,doduše kod mene je vrisnulo nakon nekih 5 godina,ali nije na odmet provjeriti.

-

skalar je offline   Reply With Quote