Citiraj:
Autor vlovrec
AMD socket AM2 4400 na 2100GHz neko vrijeme nije baš radio (često). Sad nedavno dok sam ga upregnuo počeo se pregrijavati. S učitanih 5-6 tabova u chromeu nakon cca pol sata dostigne 90 stupnjeva i ugasi se. Očistio sam pastu,stavio novu i ista stvar... Cooler je stock, pasta je bila originalna i nije bila ni suha ni niš, izgledala je sasvim dobro. Ali sve zajedno je staro cca 5 godina. Jel moguće da sam krivo namazao nanovo pastu ili proc rikava? U ovih 20g mi jos nijedan proc nije riknul, a ni pastu još nisam nijednom krivo namazal  Inače ako dok dostigne temp 85 stupnjeva rasteretim proc istog trena temp padne na 60,tako da mi se čini da bi hlađenje (pasta) moralo biti ok...
Proc je star, ali nije se nešto naradio u životu i ne vrerujem da je ikad dosad bio na 90 stupnjeva...
Any ideas?
Sent from my SM-A500FU using Tapatalk
|
cisto jedno divlje iskustvo......
inace se sjecam da se radilo o Gigabyte maticnoj, ali sam ostao u smijehu jer mi lik donese komp. nece da se upali, jel, crna slika itd.......
testiram napajanje - ok. testiram ram - ok. povadim sve van (jer nisam imao drugu plocu), svira kada je bez rama, bez procesora itd.......
stavim drugi svoj single core AM2 cpu - slika. ali chipset se grije....... ali ono, grije ko' sasav.
a neka drljotina, vulgaris ploca, mislim 6150 nvidija. u svakom slucaju je ploca zbog ogromnog grijanja chipseta davala prepreveliki napon cpu-u i ubila ga. rjesenje -stavio puno veci komad aluminijske kocke na chipset, plasticne vezice i fiksirao na njega 60mm ventilator, eno komp i dalje radi.