Dobri ljudi, potrebujem savjet koliko je isplativo ono sto si razmisljam.....
Situacija je sljedeca, u vezi sam i namjeravam ostati jos poprilicno sa osobom s invaliditetom. Ja sam takoder (znaju ovdje par ljudi s kojima sam se osobno nasao) osoba sa invalidtetom, no vozim regularan auto sa manualnim komandama, no cura ne. Mora voziti prilagodeno vozilo, sada ima Corsu u koju je ugraden poluautomatski sustav koji zamjenjuje nozno pogonjeno kvacilo (racunalo umjesto nje stisce kvacilo, hidraulicki neki sistem to sve tjera, sto cuda. Ali svako malo treba kod majstora, nije bas pouzdan sistem niti idealan). Gas/kocnica je preko teleskopske cijevi, uglavnom izgleda kao race car taj segment

.
Uglavnom, ja imam svoj autic koji ona ne moze voziti, jer joj nije prilagoden, a prilagodba kosta kod nas ~3,500 €. Ona ima svoj u koji ja ne stanem niti se mogu naviknuti na komande. Idealno je uzeti automatika pa staviti u njega istu teleskopsku cijev koja realno meni ne smeta za nozne komande, dok bi automatski mjenjac sve drugo odradivao za nas oboje.
No, automatici kostaju. Kostaju i rijetki su, pogotovo novi kostaju, a polovnih bas i nema niti su nesto velicine. Idealno ono sto sam ja gledao je
Citroen Xsara Picasso, u svakom slucaju se radi najnajcesce o 2.0 benzincu sa 136 konja.
Mozda malo veliko, mozda malo jako, ali cesto nas ima po cesti i autocesti, treba furati kolica, treba furati kofere, manji kompakt jednostavno za oboje je premalo. Plus sto je neki divlji plan jednog dana uzeti kamp kucicu, dobro dode ovako jaci auto za to, plus sto ovaj ima full opreme plus kofer na krovu.
Naknadno bi se puknuo plin unutra da se ustedi na gorivu. Ponavljam, bilo bi tu kilometara, odokativno 30tak tkm godisnje, mozda i vise, tko zna. Rjesili bi se nasih auta (dupla registracija i duplo odrzavanje je sada

), pa........
Vazno je jos napomenuti kako nam oboma zbog invaliditeta vise odgovara uspravno sjedenje, nikako polulezanje ili takva pozicija jer nas ubiju ledja. Takoder, prostranost je pozeljna, jer imamo i stake oboje. Karavan je takoder opcija, no nizi je i mislim da ipak nije toliko prostran. Gepekt / prtljazni prostor je jako bitan, trebaju stati invalidska kolica koja se ne sklapaju.
Sto mislite, komentari? Da li da idem ovim smjerom, stedimo i u odredenom trenutku se odlucimo na Xsaru Picasso automatika?
Koliko su pouzdani, koliko su skupi, koliko im odgovara plin?
Ovaj crveni odozgora ima sve, pa cak i kuku

. Imao mi je bivsi sef ovakvog, ali sivog 1.6 benzinca, jedino je lose bilo malo slab motor za takav auto. Inace sam se odusevio osobno, prepuno prostora.
Hvala