13.07.2016., 09:18
|
|
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Autor bertone
Da, očito je kako naletiš... od tih sedam, jedna je limuzina, šest karavani... i na dva karavana zadnji ovjes škripi i lupka, na drugima ne... no ono što mi se definitivno ne sviđa na ovim novim 1,6 CR motorima je nedostatak snage iako su na papiru stari 1.9 i novi 1.6 motori podjednake snage...
Da pojasnim, silazak s Jadranske avenije na Zgb. obilaznicu - smjer zapad (znači onaj dugi desni zavoj kaj se lagano penje uzbrdo):
- 1.9 TDI (100 KS) - ulazna brzina 80 km/h - izlazna 160 km/h (na kraju trake za ubrzanje, odnosno uključivanje na obilaznicu)
- 1.6 TDI (105 KS) - ulazna brzina 80 km/h - izlazna 130 km/h (na kraju trake za ubrzanje, odnosno uključivanje na obilaznicu)
... nema logike jer je ova 1.6 lakša 60 kg, ima na papiru par konja više, okretni moment im je koliko se sjećam isti (možda tu griješim) no u IRL vožnji 1.9 ide puno bolje i ostavlja dojam puno snažnijeg motora, a probao obje u gotovo identičnim vremenskim uvjetima i po meni je jedina prednost 1.6 CR spram 1.9 PD u manjoj potrošnji i manjoj buci.
Jedino što mi je pada na pamet (jer 30 km/h za tih par sto metara je puno) je da su ti 1.9 TDI PD imali zapravo više konja i okretnog momenta nego što je pisalo i papirima 
|
Vozio Octaviu 2 facelift sa 1.9 PD i Octaviu 3 sa 1.6 CR. Apsoulutno isto iskustvo. Poslije onog 1.9 TDI PD ovaj novi 1.6 je zalostan. 
Džaba šta piše na papiru, jednostavno to su dva različita svijeta.
Citiraj:
Autor N!NO
Vozio sam te 2.0d u passatu i A6 u 140, 170 i 190ks. Na papiru razlika, u praksi slabo. Motor vise urla nego ide. Kao da glavninu snage trosi na urlanje. Prva dva su bila s DSG-om, zadnji automatik.
|
 Greška? 
|
|
|