@GT3: Imaš na prošloj kolko je meni potrošnja sa 125ks na prvih 2,2k km. Vozim se sitno iznad ograničenja, tu i tam pretićem, na otovrenoj se vozim 90-100. Do posla imam 10km u jednom smjeru i to mi je više manje ruta kojom je auto u mjesec i pola vožen.
Verzija od 140 ks ti ima drugačiji omjer u diferencijalu pa su shodno tome brzine nešto "kraće" odnosno, nekih - 10-tak km/h na istim okretajima. npr. moja je u petoj na 2,1k rpm na 100 km/h, ovoj za 100 km/h treba nešto sitno iznad 2,5k rpm. (nemoj me drati 100% za riječ u vezi okretaja na 140 ks, ne sječam se više, gledao sma prije 3-4 mj. prije kupovine na youtube). Imaš hrpu videa pa si usporedi.
Da se mene pita, 125ks ti je super za taj autić. Em ima snage za ubrzanje, em su omjeri razumni, na nešto sitno iznad 3k rpm u 5. brzini je na oko 160 km/h. Što je po meni više nego dovoljno za AC. Potrošnja je tad oko 7,4 l/100km, ako se dobro sjećam.
Ak se malo vozikaš ti se plin ne isplati, a msilim da u ecoboost u HR nema ko ugraditi, jer koliko znam nema kod nas stručnjaka za plin za motore s direktnim ubrizgavanjem.
Ako se puno voziš ti je bolje dizela uzeti, ovaj od 95 ks ima čak više momenta od ecoboosta pa ti mislim na isto dođe (ubrzanje je koju sekundicu sporije).