Tema: Automobili
View Single Post
Staro 12.07.2016., 09:35   #22657
Chandler
Premium
Moj komp

Chandler's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor CatKiller Pregled postova
Mogu ti reci nesto o Octaviji III jer sam vozio sluzbenu, karavan varijantu, skoro dvije god. Nije bio 1.6 nego 2.0 TDI DSG s nekom srednjom opremom.

Naprijed dovoljno prostora i dobra izrada, nije nista proskripilo unutar 60.000 km. Za usporedbu mogu reci da zenina Astra (2010) , za razliku od OIII, nakon 50.000 km meni vise nije odavala dojam "novog" auta.

Na straznjoj klupi sam uvijek vozio djecju sjedalicu, uz dijete moze komotno sjesti jedna odrasla osoba, dvije jako tesko ili jako kratko (ili sitnije gradje).

Radili smo dosta duzih putovanja (Stuttgart <> Samobor, cca. 770 km) , prosjek potrosnje je bio oko 5.5 kad sam ja vozio, oko 6 kad je zena vozila. Tank je puno manji nego u prosloj generaciji. Stane nekih 45 litara, znaci kad bi ja vozio taman bi dosli doma na rezervi :-) .

Ne znam da li je lumbalna potpora sjedala u serijskoj opremi (poluga smjestena bocno na sjedalu), ali za duza putovanja jako pomaze. Ne toliko zbog potpore, nego zbog promjene polozaja u kojem su ti ledja.

Gepek jako prostran i prakticnog (pravokutnog) oblika. Pretinci i "usjeci" u gepeku su prakticni za sitnicarije ili neke stvari koje treba osigurati od prevrtanja. Puno kukica za osiguravanje tereta. Ne znam kakav je limuzinski gepek jer ih ovdje, u DE, gotovo da i nema.

Udobnost u voznji je neki kompromis, Octavija nije ni pretvrda ni premekana. Do 160 kmh sam imao osjecaj potpune kontrole nad autom i sigurnosti, nakon toga prelazi u domenu projektila na cetiri kotaca pa nisam ganjao brze. Po meni, tempo 140 - 150 optimalan za taj auto. Jos nesto, serijske kocnice su odlicne, auto se zaustavlja vrlo uvjerljivo.

Ono sto mi se nije svidjelo je Start-stop sustav. U teoriji korisno, u praksi srednja zalost. Vjerojatno zato sto je dizel, pa se motor palio uz zamjetno brundanje i pocetnu vibraciju. Mislim da se u servisu moze potpuno ugasiti putem dijagnostike. Cesto bi se na semaforu prerano ugasio, pa onda moras cekati da se ponovno pokrene... Start-stop se moze "dozirati" pritiskom na kocnice. Ako su samo blago pritisnute, auto stoji i ne gasi se.

Toliko od casual Skoda Fahrera :-)

Fala

Kod mene se radi o 1.6 TDI, limuzinskoj verziji (naručena je)
Ima lumbalnu potporu, što mislim da je super stvar.
Bilo bi dobro da je 2.0 ali nema veze, za moje potrebe biti će i više nego odlično.

Pitao sam ovdje za mišljenje jer me zanima najviše info oko te famozne potrošnje ulja.
Kako uvijek oni koji koji su ludi za PSA grupacijom pljuju po VW i obrnuto, teško je doći do realnih informacija, pa me zato zanima iz prve ruke koliko je za očekivati na 15 000km koliko je servisni interval.
Chandler je offline   Reply With Quote