View Single Post
Staro 10.07.2016., 08:34   #20
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor B(p)lenky Pregled postova
pozz,ako me možete savjetovat,trebam napraviti mrežu u jednom uredu sa 4 prostorije za nekih 50 korisnika,svi bi se spajali preko wifi-ja.uredi su postavljeni u bivšem bunkeru tako da ima zidova i od 1m debelih.do jednog mjesta je dovedena optika iz druge zgrade koje je spojena trenutno u switch i po toj prostoriji je razveden lan koji funkcionira bez greške.
sad ja trebam ubacit tu nekakav router i provuc lan kabele do 2-3 access pointa (ovisi koji ih bude trebalo) za pokriti signalom sve prostorije pa ako mi možete savjetovat koja bi bila nabolja oprema za to napravit (routeri i ap) da sve radi stabilno na toliki broj korisnika
tnx
Pozdrav,
ne znam koliki ti je budzet i sto tocno zelis od te svoje mreze (da li cisto pristup internetu i LAN-u ili ti treba i naprednije routanje;da li su svi korisnici "isti" ili ti treba privatna i mreža za goste, itd.) ali ti mogu preporuciti ono sto ja koristim a to je Mikrotik.

- router: Mikrotik RB3011 (skuplja varijanta,10 gbit portova); hEX (jeftinija varijanta, 5 gbit portova); hAP ac (5 gbit portova, dual band ac - ako zelis odmah rijesiti jednu prostoriju sto se tice wireless-a)
- APovi: hAP ac (skuplja varijatna), wAP ac (srednja varijanta, mozda najoptimalnija, mozes ga staviti na strop ili na zid), hAP ac lite (najjeftinije, isto OK).

Dignes i 2.4GHz i 5GHz, isti SSID na svim radijima i svim AP-ovima, razliciti kanali. To je to.