Pa zato te i pitam koja si ulica jer nemora biti da parica do tebe ide najkracim putem... sta se krijes ko zmija noge, ja sam domaci
U teoriji 30/5 na 800m je skoro pa i ok, unutar prosjeka s obzirom na stanje parica u Beliscu.., mada gledajuci tvoj ss max upload i pripadajuca mu margina je osjetno dobra s obzirom na max download tj. sam max download bi trebao biti zbilja veci od tih 33Mbpsa... on bi se bar oko 40Mbpsa trebao kretati.
Kod nas je rasulo malo sto se toga tice. Recimo centar, t-com u Gutmanovoj nudi 60/10, Iskon isto.. zgrada do tj. prekoputa vrtica 1 ulaz potpisano 30/5 spojeno 10... treci ulaz 20/5... "Nove" zgrade oko bazena 30/5 bez pardona. Vatikan isto neznas ko pije ko placa, jedan ulaz jedva 10 a drugi 30/5 i tak...
Od Trafostanice kroz Ostri Cosak do doma Kulture ljeva strana ima samo ADSL2+ a onda od Skole do zadnjeg rotora skoro vec u Bistrincima moze VDSL2. Uglavnom zajebano.
Sto se tice pitanja sta mos uciniti... nista.
VDSL2 se ponasa isto kao i ADSL2+, kada otvoris pipu do kraja bilo upload ili download pati oboje... sa max uploadom da stavis nesto skidati jedva 7-8MBpsa ce ici... ako skidas nesto max brzinom normalno da upload nemoze ici maximalno i jos je tu kod tebe i TV koji stalno po malo zdere.
Kada svi predju na VDSL2 bice isto kao i kad su svi bili na ADSL2+ jel.. sve isto samo su brzine vece... da si na t-comu bilo bi isto, umjesto da mjenjaju 10-100m kabla 145% ce ti prije orusiti paket tj. brzinu jer to ne kosta... ako znas gdje je ostecenje rezi zice po mraku, to je najveca sansa da se iste zamjene.
Kompezacija ? Koja ? Ako su ti spustili paket na 30/5 a jesu dok ti ne padne ispod 21/3 ni lipe ti nece oprostiti a zakasni jedan dan sa placanjem na iducem racunu ce biti 2-3 lipe vise...
U globalu mozes se zaliti na pucanje veze i dalje no to ce dovesti samo do daljnjega smanjenja paketa brzine i evo te za koji dan sa 20/5 paketom s time da onda 12 ti je garantirano... jel...
Dok t-com ne skrati lokalnu petlju sve muke po ADSL2+ se samo prenose u sve muke po VDSL2.