dobar dan ili večer kako hoćete, evo zanima me ako mi netko može pomoć koji je baš dobar ventilator za ispuhivanje toplog zraka iz kućišta, dakle stavio bih ga odmah iznad grafičke i CPU-a jer mi se tu kondezira topli zrak, a imam baš tu mjesto za jedan ventilator vjerojato je i napravljeno za ljeti kad su vrućine velike, evo pitam jer prije sam imao na grafičkoj referentni koji mi nije ispuhivao topli zrak gore prema CPU-u, sada pošto imam novi hladnjak ne prelazi mi temperatura 60 na 50 posto rada venta, ali je problem što mi je zbog tog toplog zraka što grafička baca gore na CPU, temperatura IBridge skočila na po meni neugodnih 70 kad imam zatvoreno kućište, ovih dana sam našao riješenje pa sam skinuo poklopac sa strane i temperaturu snizio za nekih 8-9 stupnjeve dakle ne ide preko 62 ali naravno bilo bi bolje kad bih to još malo snizio, pa me zanima jel mi možete preporučit neku baš solidnu marku odnosno da je kvalitetan vent jer ne želim opet za godinu dana u šoping, eto hvala.
naravno zimi nisam imao problema s zagrijavanjem CPUa, jer je bilo hladno i nije prelazilo 60 C. sad u proljeće je počelo prelazit 60 stupnjeva, što smatram nepoželjnim a bolje temperature držat što niže. iako pretpostavljam da procesor bolje podnosi temperaturu od grafičke, sumnjam da bi mi na 70tak stupnjeva rikinuo, kad je grafička mogla pržit na 84-5 ljeti s onim referentnim sranjem. dakle, slobodno recite što mislite da mi je najbolje, dakle tražim ispušni ne usisni vjeroatno od 120mm, ne znam koje dimenzije je točno taj što ide u pozadinu iza CPU-a pokraj utora za internet tipkovnicu zvučnike itd.