View Single Post
Staro 05.07.2016., 13:02   #1126
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Evo pogledao sam do sada te intervjue

Pcper s Rajom i tipom za drivere. Od 22:40 - je rekao da im je crossfire važan, da im je stalo do toga da iskustvo bude što bolje. Dakle rekao je nešto tipa da im pritom nije najvažnije dali je skaliranje 60%, 80% itd., valjda frametiming itd., dakle samo iskustvo. Kao da dolazi "zlatno doba" multi gpu u narednim godinama itd. Kaže da imaju zaposlene ljude samo za crossfire. Naravno CF ih zanima samo za igre u kojima je koristan (brijem zahtjevne), ne za sve igre, pogotovo ne one što se vrte dobro i na jednoj grafi. Oko kupovine hialga, rekao je da je impresioniran radom te firme iako nisu imali pristup njihovim driverima i hardweru, pa su ih doveli i sad imaju taj pristup.

Bila je i neka zanimljiva priča o "experience per dollar". Pričao je o pc od 350$ vs konzola od 350$, te da konzola ima bolji experience iako je neki jeftiniji pc u rangu sa njezinim hardwerom. Dakle kaže da je ključ mnogih stvari u softveru. Igre su bolje optimizirane za konzole, a GPUOpen bi kao trebao zatvoriti ili smanjiti tu razliku. Iako bi pc možda bio skuplji recimo 500+ $, njegovo iskustvo bi proporcionalno trebalo biti bolje za tu razliku u cijeni (veći refresh rate tj. fps, freesync itd.).

Ovdje nema puno toga zanimljivog. Frajer je rekao na je ona naming shema R7 i R9 bila fail, pa sad kao RX znači da je grafa za gaming, a bez tog prefiksa nije i to je to. Kad ga je ispitivao za async igre, rekao je da će ga recimo deus ex MD, civilisation 6 i battlefield 1 podržavati. Kad ga je pitao frajer dali je ovo full polaris 10 čip ili postoji neki od 2500+ stream procesora rekao je da je 480-tka full polaris 10 čip. Dakle it's offišl.

Citiraj:
Autor čuks Pregled postova
Pa i prije je bio single bios pa se uredno flashalo

Zar na ovima ne pali fora da dignes os s drugom grafom, a ovu onda iz os-a flashas ako si nesto syebo?
Ne znam za foru, samo su rekli ljudima da ne čačkaju bez veze dok se ne pojavi nešto 100% pouzdano. Oni su rekli da će probat ubaciti bios 480-tke od 8gb i misle da će upalit

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 05.07.2016. u 13:18.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote