View Single Post
Staro 03.07.2016., 13:30   #1050
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor MikaHR Pregled postova
6 pin. 6/8 pin...onda bi i 8 pin izgorio
Pa naravno da nije puno bolji taj 8pin ... a sveopće je mišljenje da daje isto struje kao i 2x6pin, što je FIZIČKI nemoguće.
Citiraj:
Daj mi pokaži stock nevidiju u tom testu pričalo se da će pobjediti 1070. Nitko nije rekao na stocku, OC 480 vs stock 1070. I to je čisto dobar rezultat rekao bih pošto ekip atvrdi da je 1070 "50% brža"
1070 i jest brža to je neupitno (za većinu ). Da li je to 30, 40 ili 50% vjerojatno ovisi o naslovu i pojedinim modelima.

Samo fanboy bi tvrdio drugačije
Citiraj:
pokaži taj video molim te
Dakle direktna usporedba Polarisa i Maxwella by AMD u cherry picked naslovu pod pitaj boga kojim uvjetima

Čak se nisu niti udostojili objaviti o kojem je modelu riječ.
Citiraj:
e pa vidiš...u nevidijinim igrama neće, u DX12/AMDovim igrama oće. I kolko znam, stock referentne nevidije se nesmiju upsoredjivati s AMD karticama, samo top AIB Ocani modeli sa stock AMD karticama (kako smo gledali u prešle dvije godine)
Misliš kao što se često uspoređuju stock referentne zelene kartice sa crvenim vodom hlađenim ili custom modelima sa kilom bakra i aluminija na sebi, te posebno uštelanim biosima
Citiraj:
kao što rekoh, 1,4 GHz ima već gro ljudi.
Ja ti tvrdim da to oni samo misle da imaju

To što oni ne znaju na kojim "in game" taktovima im rade grafe ... to je drugi par opanaka

Citiraj:
Autor Asus30 Pregled postova
ajd onda nek mi ovo neko objasni...

prvi score je sa sniženim naponom,skoro svi sniženi,maksimalni je clock 7 na 1075V
http://www.3dmark.com/3dm/12901235

ovaj drugi je promjenjen napon samo na clock 7 stateu u watmanu,1100V
http://www.3dmark.com/3dm/12898595
Spomenuo je kolega prije par postova - Power throttling ... kako je to "stručno" nazvao urednik OC3D-a.

Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
No no. Taj video je bio polaris 11 vs gtx 950, ne polaris 10 i gtx 970. Inače oni su perf/watt omjere spominjali naspram svojih prijašnjih grafi, ne maxwella. Za polaris 10 je bilo mislim x2, no malo su slagali jer je 1.7x. Netko je pitao amd na redditu zašto nije tako, oni se krenuli izmotavati da ovisi o kontekstu, režimu rada, konkretnim modelima itd. (dakle cherry pickano) pa su za P10 rekli od 1.7-2x, a ono do 2,7 kao da se odnosi na 470-tku vs ne znam koja (piše na slajdu) jer je efikasnija od 480-tke.

A da će konkurirati gtx 1070 su očekivali samo neupućeni likovi, nitko iole ozbiljan. Škot je prije nekoliko mjeseci nagađao da bi mogla konkurirati gtx 1070, ali ćim su se saznali okvirni specsi rekao je oko R9 290.
E tako već možemo pričati o činjenicama
dh41400 je offline   Reply With Quote