View Single Post
Staro 02.07.2016., 12:24   #973
MikaHR
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
Nije da nisu znali ... 480-tka troši kao GTX970/1070, a te grafe imaju 2x6pin odnosno 8pin konektore.

Da kucnem u drvo, ja s njom nisam imao nikakvih problema ... osim kompliciranog BIOS-a, al dobro to je do korisnika

Koliko sam ja shvatio, neki se hvale kako će te grafe raditi na 1400+ MHz (pa čak i 1600 MHz) ... tako da mi sve ispod 1300 zvuči "tvornički"
ima i drugih razloga....ugoviri s OEMima itd. itd.

Evo već se Nitro hvali s 1330-1350 tvorničke frekve a uspjeli su dić i referentnu iznad 1,4 Ghz

Citiraj:
S druge strane kaže da je često pri OC-u grafa throtlala zbog nedostatnog hlađenja, jer mu je jedino podizanje Power limita omogućavalo bolje performanse ... što pomalo oduzima smisao samog OC-a.
Isto radi i nevidija, pogledaj si recimo review od MSI Seahawk, "OC 2150" a u igrama se throttla ispod 2,1 ;P tak se ponašaju sve nevidijine nove grafe za sada ;P

Citiraj:
Jedino što vidim da AMD može napraviti u ovoj situaciji jest ograničiti Power limit grafe, te na taj način korisniku praktički onemogućiti OC referentnih kartica.
Nitko to do sada nije napravio, pogledaj si 750ti i GTX950 bez dodatnih power connectora koje na očigled piju više od 75W iz PCIe slota, a još su ih i nahvalili kako se dobro klokaju svugdje. Al to eto. nije bio problem

Citiraj:
Ne bi me uopće čudilo da servisi, u slučaju vidljivih oštećenja na slotu, ovo karakteriziraju kao fizično oštećenje ploče, te u skladu s time odbiju reklamaciju. Uostalom, tko bi im i zamjerio, jer nisu oni krivi što korisnik gura svašta u slotove
Pa čak i onaj koji tvrdi da mu je riknuo slot kolko se vidi na slikama nema fizičkog oštećenje nego "slot ne prepoznaje grafu". Pa sad nek oni dokazuju da je to nastalo od vanjskih utjecaja

Zadnje izmijenjeno od: MikaHR. 02.07.2016. u 12:39.
MikaHR je offline   Reply With Quote