View Single Post
Staro 02.07.2016., 08:50   #964
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
U svakom slučaju da su stavili 8 pin ne bi imali ovu diskusiju.

Moguće je da su pustili sve čipove u opticaj pa je malo napon previsok, a ne da su binnali ko nvidija pa da isli s manjom količinom proizvoda na tržište u startu.

Na kraju dana mislim da ce 4gb bit najprodavanija, a da će zbog manje količine vrama i bit ispod tih 150w. Bas budem ugrubo izmjerio idući tjedan kad mi dođu i sastavim prvu kantu s njima.

EDIT:
Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
Ne bi me uopće čudilo da servisi, u slučaju vidljivih oštećenja na slotu, ovo karakteriziraju kao fizično oštećenje ploče, te u skladu s time odbiju reklamaciju. Uostalom, tko bi im i zamjerio, jer nisu oni krivi što korisnik gura svašta u slotove
Pa ono nijedan proizvođač štetu od overclocka ne prizna pod jamstvo.

Mislim da još jednom baci oko na sliku onog kompa gore. Pa da mi to neko u shop donese i veli da se igral na tome 7h u komadu s ocanom grafom i procom ne znam jel bi se plakal kaj prirodna selekcija radi na hardveru ili kaj ne ne radi kak spada na ljudima

Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
Imao sam tu RIVE ploču ... vjerojatno jedna od najmoćnijih ploča ikad napravljenih. A opet s druge strane, trostruko CF preopterećenje PCIe slotova može svašta prouzročiti ... zaista me ne bi čudilo, pogotovo ako je bilo OC-a tih grafi.
Kaj nije neko reko da su zvučne bile posebno problematične na njima?

Mislim OC sa 6 pinskim očito je zabrinjavajući, ali jebiga trebaš očekivati smrt komponentii ako oc-aš, jedan si od prvih i samo odeš i power targete odmakneš gore.

Mislim da bude RX 480 OC bio po principu ko procevi u laptopima - undervolt i pustiš da ide više/češće u boost, odnosno povećaš boost do kolko ide pa ako ima lufta GPU bude sam odredil kolko gore da ide. Ako se ne varam par youtubera je potvrdilo značajan skok u performansama s tim principom. Znači suprotno do sad korištenom volt-volt-volt

Ček, a kaj na kraju dana default takt nije 1120? a boost je 1266, a svi se tih 1266 love ko da je to default. Isto ko i dok čitam kak ekipa cvili kaj im procevi u laptopima ne rade stalno na max turbu...

Sent from my D5803 using Tapatalk

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent

Zadnje izmijenjeno od: darkydark. 02.07.2016. u 09:39.
darkydark je offline   Reply With Quote