View Single Post
Staro 02.07.2016., 08:47   #963
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Onaj neki kojem su audio portovi ošli je navodno furao 3 komada i overckockirao ih
Imao sam tu RIVE ploču ... vjerojatno jedna od najmoćnijih ploča ikad napravljenih. A opet s druge strane, trostruko CF preopterećenje PCIe slotova može svašta prouzročiti ... zaista me ne bi čudilo, pogotovo ako je bilo OC-a tih grafi.
Veli englezić da mu je na stock taktovima konfa vukla 288W, a pri OC-u grafe 350W. Nije puno, ali opet s obzirom na situaciju, nekima bi moglo biti presudno.

S druge strane kaže da je često pri OC-u grafa throtlala zbog nedostatnog hlađenja, jer mu je jedino podizanje Power limita omogućavalo bolje performanse ... što pomalo oduzima smisao samog OC-a.

Citiraj:
Autor MikaHR Pregled postova
A i ono, Gigabyte, MSI, Asus....svi proizvode i ploče i da nitko nije uspio uhvatiti da je nešto sumnjivo....jer njima će se vratiti ploče ako riknu.
Ne bi me uopće čudilo da servisi, u slučaju vidljivih oštećenja na slotu, ovo karakteriziraju kao fizično oštećenje ploče, te u skladu s time odbiju reklamaciju. Uostalom, tko bi im i zamjerio, jer nisu oni krivi što korisnik gura svašta u slotove

Jedino pravo pitanje je u stvari, koja ploča ima funkcionalnu zaštitu da se ugasi prilikom overloada, a koja nema. Lutrija, reklo bi se.

Citiraj:
Na stocku je OK, tek koji spike iznad 75W i prilično se drži 150W, OC diže dosta.

http://wccftech.com/amd-rx-480-pcie-...-investigated/
Jedino što vidim da AMD može napraviti u ovoj situaciji jest ograničiti Power limit grafe, te na taj način korisniku praktički onemogućiti OC referentnih kartica.

Btw vidim da su na Redditu neki "entuzijasti" izmislili teoriju softverskog (BIOS) otključavanja PCIe slotova, kako bi ti isti mogli pružiti karticama do čak 300W ... eh taj internet

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 02.07.2016. u 09:06.
dh41400 je offline   Reply With Quote