View Single Post
Staro 30.06.2016., 13:58   #822
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Glavni razlog zašto će ga imati je overclocking potencijal (koji je sa 6-pin skoro nepostojeć), a ovo će se vjerojatno usput s time riješiti

Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
Nebitno koja grafa je u pitanju, ali treba razlikovati utjecaj trenutnog peaka i kontinuirano povišene vrijednosti.

Dati ću ti jednu analogiju:

Pipni na djelić sekunde "rešo" zagrijan na 80°C ... a onda isti taj "rešo" zagrij na 60°C i drži ruku na njemu po ajmoreći 10-20s.

Pogodi koji slučaj boli više?

Ista stvar ti je sa vodovima na matičnoj i PCIe konektorima od napajanja - kratkotrajni peakovi ne smetaju, ali zato dugotrajne umjereno prekoračene vrijednosti struje itekako znaju zagrijati vodove i topiti plastiku.

Osobno provjerena informacija
Koliko sam skužio kontinuirano što prelazi je oko 80-ak w, što nije puno iznad preporučenih 75w (a maksimalni limit koliko sam skužio ne postoji nego bi mbo išla na shotdown). I iznad tih 75w što je određeno vjerojatno postoji određena margina, tampon zona, da ne ispadne da sa 80w bude problema, jer se teško standardi tako na knap određuju. Uglavnom bolje riješit ako mogu, ali vjerojatno nije neki veliki problem.

Jednostavno ne razumijem zašto su tako na knap napravili sa power konektorima, 6-pin je bio glavni razlog zašto sam mislio da će grafa najviše trošiti 130-135w

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 30.06.2016. u 14:09.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote