View Single Post
Staro 30.06.2016., 09:50   #894
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor estugarda Pregled postova
S iste stranice 2 godine kasnije;

"Windows Defender receives fairly low “scores” in antivirus rankings–just 3.5 out of 6 from AV-TEST and the vague but not-very-complimentary “tested” from AV-Comparatives. However, when it comes to actual statistics, AV-TEST found that it still caught 99 percent of the “widespread and prevalent malware” in October 2015, along with 95 percent of the zero-day attacks. AV-Comparatives real-world protection tests found that it caught 94.5% of threats. That’s decent, although still lower than almost every other option (and when you consider AV-Comparatives’ sample size of 1517 threats, it meant that 89 threats still got through)."

Iako nisam nužno vjernik tih umjetnih testova koje radi tko zna tko, ali možda ste u pravu. Moje iskustvo pokazuje drugačije. Nešto mora raditi dobro Defender, jer meni funkcionira. Puno bolje nego što je funkcionirala Avira, dok sam još koristio to. I bolje nego što funkcionira nod32 u firmi. Ne znam, možda je do korisnika, ali svako malo netko pokupi nešto. Osim mene, koji sam maknuo nod32 i koristim Defender. Jučer sam baš slušao kolegu kako kmeči, jer je pokupio neki hijacker i sad mu firefox uvijek vodi na neki shit, što god upiše, a kao Defender ne valja i Nod32 je zakon.

Slažem se, ali ako netko nema backup, jebiga može i grom spičiti, pa opet neće biti ništa od zadnjih 10 godina. Pitanje backupa bi uvijek trebalo biti u prvom planu. Meni je. I nikad problema tako, barem ne većih od gubitka par sati posla kad nešto od hardwarea krepa.
94.5% je još uvijek koma, jer se broj virusa broji u milijunima...bitdefender i kaspersky ulove 99,9% ili tu negdje

Ja u firmi imam Kaspersky 510 licenci i radi super što se tiče zaštite, jedino nije baš najintuitivniji i najzgodniji za administraciju
segregator je offline   Reply With Quote