Citiraj:
Autor _saiko
nema nikakvog blokiranja 
Do sada sam najnormalnije slozio SIP na Gigaset C610IP, Cisco SPA2102 i ZTE931VII.
Speedport nisam nagovorio da suradjuje kako sam ja to htio jer nema mogucnosti editiranja WAN interface-a...
Na svom routeru napravis vlan interface (tag 101) i dignes DHCP na njemu.
Slozis SNAT (masquerade) na tom interface-u i rutiras 10.24.0.0/16 mrezu (sav SIP promet ide u toj mrezi), eventualno dodas i 10.23.0.0/16, DNAT port 5060 (tcp i udp) prema privatnoj adresi koju ima tvoj klijent. Treba i RTP port range definirati na klijentu i za njega takodjer sloziti DNAT.
Alternativno mozes na routeru bridgati vlan 101 interface i neki interface samo za SIP klijenta. Osobno nisam uspio na drugim SIP klijentima ovako dobiti jer se zbune kada dobiju GARP ....
Jos bolja alternativa je napraviti jos jednu routing instancu i odvojiti voip skroz.
Od SIP postavki, treba ti user i pass iz konfiguracije, a domena ti je ims.t-com.hr i outbound proxy za ZG je 10.24.23.167 (mozes se i njihovim DNSom sluziti 10.24.13.4).
To je to u principu...
|
thx, na savijetima ja sam se skoro pa pomirio da nema sanse.... uglavnom vidim da se kuzis u to najvijerovatnije vise nego ja...
znaci ja sam openwrt istagirao vlan101 na jedan jedini port 4 od routera. kad speedport tamo ubodem sve radi... sam se spoji... ono sto mi nije jasno zasto se spoji... kad dhcp na tom vlanu uopce nije definiran..
kad stavim sip (ja imam isto cisco spa2102) ne dobiva mi dhcp na tom portu. openwrt me tu nesto muci... nisam neki expert. iako iskonfiguriram interfejs sa dhcp-om ne radi... mozda moram bridgat lan i voip interfejs??
ja sam pisao o tome kako sam iskonfigurirao ovdije...
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1247
ako mozes bacit oko ja bi bio zahvalan...