gps, napisao sam ti - sve više se ugrađuje, ali nije standard. s time da gps može i ne mora biti precizan. neki modeli, samsung npr. hvataju gps u kući, ali lenovo ni na livadi ne može napraviti lock na satelit. tako da ti je i tu stvar lutrije.
3g treba vidjeti na kojoj frekvenciji radi, i hoće li raditi kod nas (tele2 u pravilu ima te probleme. ne znam, možda su i oni pokrili sve frekventne opsege). ovisi za što kupuješ tablet - za po doma ili za zabavu na putu. ako je za po doma, onda ti 3g ne treba. ako je za po putu, onda možeš iskoristiti svoj pametni telefon kao hot-spot i sa njega dijeliti internet. pa si uštedio na još jednom broju kojeg moraš plaćati, uštedio si na 3g modulu koji podiže cijenu kakvih 20ak% (ako ne i više).
ne znam na koje modele "kineza" misliš. ali, pogledaj malo na ondu, teclast i cube. pipo je nešto zaostao, sugo već nisu izbacili ništa novo. xiaomi je kewl, ali on već odskače od cijene ovih nabrojanih.
ne znam kako namjeravaš kupiti ga - kod nas ili vani. novo ili rabljeno.
ali, kao smjernice, kod nas imaš samsung tab E T560 (wifi only), u trgovini je cca 1200-1400kn. ili asus Z380KL, 8" model, IMAŠ lte, IMAŠ gorilla glass, IMAŠ gps, IMAŠ 2gb rama. i to ti je 1400-1600kn. i ako već uzimaš za dijete, s ovim modelom će se i tata rado poslužiti.

24mj su ti garancije, samo pogledaj gdje je najjeftinij - nabava.net, pa traži.
i takav tablet (osim ako se ne pokvari) može poslužiti godinu, dvije bez problema, po pitanju hardvera i mogućnosti "guranja" aplikacija.
tako da bih ja radije dao 400kn više, nego se kockao sa kinezom, pogotovo ako ga kupuješ iz kine.
EDIT: zaboravih - spajanje na tv ne mora nužno biti sa kablom. em je nezgrapno, em tablet može od težine kabla frknuti na pod. bilo koji model "cast" uređaja - miracast, chromecast prijemnika savršeno radi taj zadatak. čak on nije ni potreban ako tv ima ugrađen prijemnik (najčešće smart tv-i imaju).