Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.06.2016., 08:38   #22177
tomislav_sb
Premium
Moj komp

tomislav_sb's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor ToroRosso Pregled postova
Ima li tko iskustva sa BMW jedinicom, konkretno 118d model godste 06-09 cca. Gledam na njusci da idu za cca 50k kuna 06,07 godišta pa me zanima neko objektivno mišljenje o tom autu. Namjena bi bila više manje gradska vožnja sa povremenim izletima do 300-400km.
Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Najveći problem je lanac. To im je malo veći fail. Ako pukne, popravak je 2k € ako imaš "sreće" i ne moraš mijenjati motor. Nakon toga problem postaje DPF, najčešće zbog kratkih relacija, odnosno gradske vožnje. Ako se začepi tu isto može biti zanimljivih cifri.
Što se tiče vožnje, nije baš najudobniji, posebno ako ima nešto od "sportske" opreme. Drugim riječima, poprilično je tvrd u kombinaciji s RF gumama.
Isto tako, mjesta za putnike od iza nema baš na bacanje. Prtrljažnik je ono, dosta mali, pogotovo ako si naviknut na veće vozilo.
To što si napisao vrijedi za N47 motor koji je počeo od mislim 2007.
Prije njega je bio M47 koji nema problema s lancem ali je problem usisna grana, tj. klapne na njoj koje pucaju i prave ogromnu štetu. Dobra strana je što se mogu skinuti i blindirati pa nemaš problema. Ako već možeš birati, gledaj bez DPF-a jer ćeš ga u gradu začepiti a novi je oko 2000€.

EDIT: još sam zaboravio remenicu koja voli ispucati a originalna košta oko 3500kn. Postoje i zamjenske, ali oni koji su ih stavljali kažu da ne valjaju, navodno se javljaju nekakve čudne vibracije.
tomislav_sb je offline   Reply With Quote