View Single Post
Staro 06.06.2016., 16:44   #524
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor Nick7 Pregled postova
Realno, koliko igara zabija sve core-ove?
Vrlo, vrlo malo.... i opet - najcesce losi portovi.
U smislu da i5 nabije skoro do daske odnosno da bottlenecka high-end gpu? tj. gdje postoji razlika između i5 i i7

Do prije 2 godine - barem 3 igre (crysis 3 SP i MP i BF3 MP, BF 4 MP), prije godinu min. 5-6 igara (Watch dogs, GTA V, fallout 4, noviji battlefield MP, AC, jedan dio u witcher 3 itd.) ove godine u karikiram jednoj od 4-5 AAA igri - nastavi niz...

Citiraj:
Za vecinu igara je i dual-core dovoljan.
Quad core je i vise nego dosta jos uvijek, i biti ce neko vrijeme.
Da li skodi imati vise? Ne. Ali itekako skodi kad ubacis cijenu u to. Osim ako si pijani bogatas.
Je dovoljan je. Hoće li igre raditi odlično sa i5 + gtx 1080? Hoće, ali ne pričamo o tome.

Pijani bogataš? Dati 6300kn za grafu radi par % boljih perfomansi naspram jeftinijeg modela je OK, ali uzeti i7 (ili i7 like kombinaciju) za iste novce ili par stotina kn više od i5 kombo je bezveze i razbacivanje?
Baš sam danas gledao video jednog youtubera gdje kaže da mjenja i5 u test benchu za i7 6800K radi bottlenckanja grafe!

Citiraj:
Ova dva grafa sto si linkao - ne vidis nista 'cudno' u njima?
Prvo, ovaj graf gore - i7 5820K koji se vrti na 2.5GHz (stock mu je inace 3.3GHz + turbo).
Poanta? Kako smanjiti performance per core, da se 'osjeti' razlika sa vise core-a. Dakle, fail test.
Drugi link je slican. 2600k je recimo jaci od 4770k na vecem taktu. Rajt.
Citiraj:
Autor Bariarnil Pregled postova
Moram priznat da se slažem za oba argumenta.Previše drugih testova dokazuje suprotno ili drugacije nego sto Manuelovi pokazuju.

Jesam ja možda rekao da nije 720p i 2.5ghz? Pa sve fino piše. Što se tiče drugog grafa - imaju praktično identične perfomanse. Jeste kad čuli za margin of error? Oba sitea pričaju istu priču, samo se ne radi o istim uvjetima (rezi i clocku)

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 06.06.2016. u 16:57.
Manuel Calavera je offline