View Single Post
Staro 01.06.2016., 10:20   #2658
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010

CA-33 Portland:

CA-32 New Orleans:

CA-36 Minneapolis:

To je donekle reflektirano u igri preko HP polla i torpedo belta. Znam da su mi trebala 4 torpeda da potopim Hippera s Mutsukijem, dok je za NO bilo potrebno 2-3. Nakon 2 je već kriplan. Linkovi sadrže slike brodova kroz karijeru, i stvarne slike štete(a) od torpeda.

navsource.org je odlična stranica.
-->
Od jučer je Indiana u luci. 4 partije 4 pobjede. Prva partija 60k dmg i prvi na timu iako sam potonuo jer mi se Atlanta prišuljala na 7km i tu je bio GG. Ali prekasno, kupio sam vrijeme mojima da capaju i riješio Koktela... ovaj Molotova i Budžolu u našem capu. Definitivno superioran Pensacoli, pogotovo sa visokim kapetanom. Concealment pada na 11,8 km i daje mogućnost da se povučeš u slučaju loše situacije. Oklop na nos je skoro kao New Orleans. U sve 4 partije top tier.

Američke krstarice iz predratnog doba, tzv. "Treaty cruisers" imale su još jednu manu a to je jako slabu ili nepostojeću zaštitu od torpeda. New Orleans koji je dobio puno bolji oklop je imao magazine na dnu broda gdje su bili defaktno nezaštićeni od torpeda (ali super od granata). To se pokazalo katastrofalnim u bitci kog Tasafaronge gdje su Mineapolis i New Orleans oboje ostali bez pramca. NO je preživio detonaciju magazina prednjih kupola i nakon toga je poznat u povijeti kao jedini brod koji se sudario sam sa sobom jer se isti odlomio i sudario s ostatkom broda koji je još plovio od inercije.

Evo par slika čisto da se stvari stave u perspektivu što se događa kada "long lance" pogodi američku krstaricu iz tog doba:

CA-24 Pensacola:

CA-33 Portland:

CA-32 New Orleans:

CA-36 Minneapolis:

To je donekle reflektirano u igri preko HP polla i torpedo belta. Znam da su mi trebala 4 torpeda da potopim Hippera s Mutsukijem, dok je za NO bilo potrebno 2-3. Nakon 2 je već kriplan. Linkovi sadrže slike brodova kroz karijeru, i stvarne slike štete(a) od torpeda.

navsource.org je odlična stranica.

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote