Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 24.05.2016., 14:17   #7821
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Chuby Pregled postova
Ja sam napravio jedan TQWT u zivotu i to je igrom slucaja bio sub. Bilo je to nakos sto sam cuo verziju Needle-a.
Slabo sam opremljen alatima pa bas ne DIY-am, ali same kutije nisu znanost zahvaljujuci kalkulatoru koji racuna sve potrebno a materijal po kutiji ne moze probit 1000 kn.
Inace postoji Triode fest koji se odrzava jednom godisnje, negdje u 5 mjesecu. Svake godine na drugom mjestu i tamo se moze cuti jako dobrog DIY-a. Sto zvucnika svih vrsti, sto lampasa koji ih pogone.
TQTW bi se možda i mogao dogovorit sa boljim stolarom (ili možda čak upustiti se sam, ako imaš neku radionu) ali DTQTW mi fakat izgleda prekompliciran da kreneš u njega objasnit a kamoli izvest sam, ako nisi baš ništa sam sklopio do tada.......

http://www.troelsgravesen.dk/DTQWT-m...#Cabinet_DTQWT

Mislim, ako baš ideš po Troels projektu kit te dođe najmanje soma eura (osim drvenarije, dakle) za manji model - za veći počinje od 1,5k , pa sumnjam da bi se upuštao rekreativno u tak nešto....
Znam da ima i drugih verzija, s jeftinijim driverima, pa možda je to way to go za nekog ko bi u to krenuo.

Needle mi s druge strane izgleda kao nešto što je izvedivo i početniku, dapače imam čak neke MDFove u podrumu koji čekaju možda neku priliku u budućnosti - zašto ne, uostalom?
jean luc je offline   Reply With Quote