Autor ti.le
Da podijelim jednu spoznaju vezanu uz regulaciju brzine vrtnje ventilatora na NZXT H440 fan hub-u, možda nekome dobro dođe...
Nakon što sam uzeo NZXT H440, nije mi bio jasan onaj NZXT-ov fan hub na stražnjoj strani, njegove opcije i mogućnosti nisu navedene niti u uputama, niti na stranicama, svi reviewi koje sam pročitao ne govore ništa pametno, odnosno da ne nudi nikakvu mogućnost kontrole ventova, a isto se i piše po forumima, barer po onima na koje sam nabasao pretagom "H440, NZXT fan hub control" i sličnim.
MOGUĆA je kontrola ventova: ja imam onaj PWM kabel iz hub-a spojen na CPU_FAN header na ploči (MSI iz potpisa), i molex kabel je spojen na molex.
Na PWM fan izlaz iz huba nemam spojeno ništa, a na ostalim izlazima iz huba su mi 3x original NZXT, 3 pniski, 2x Noctua sa D14, 3 pinski i 1x Akasa, PWM (spojen na 3 pin header huba).
MSI-ka na cpu headeru radi samo u PWM modu, OFC, na +/- pinovima je stalno 12V
ALI kako mijenjam u control centru postavke za cpu_fan (50%, 75%, 100%), tako hub naponski regulira brzinu na 3 pin konektorima (50% - cca 7V, 75% - cca 9,2V, 100% - cca 11,9V)
|