View Single Post
Staro 19.05.2016., 05:36   #433
alen_os
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor Zvonimir_s Pregled postova
nije u tome ..jedna od prvih stvari koje sam probao.
Vjerovatno se nesto poremetilo updatom linuxa...

dosta je komplicirano, sve se unosi vise manje tekstualno i nista vise manje mi nista nije jasno..vec samo kopiram tudje tutoriale...

najvise me ubilo to kad krenem po nekom tutorialu s frisko instaliranog linuxa..i onda negdje zapne...iako sve radim copy paste...

lakse je kupiti jeftinu windows mašinu i instalirati je kao server...

uglavnom nije u routeru..

Dižem apache mysqlove phpmyadmin i rutorrente na mašine godinama

evo ti instalacija apache vulgaris jednostavno da jednostavnije ne može biti

Code:
Apache je web server. Zadatak web servera je dostavljanje sadržaja s lokalnog diska na port 80, koji koristi http protokol. Web server može sadržaj dostavljati i na drugom portu ali 80 je standard. Za osnovnu instalaciju apache web servera postoje 5 jednostavna koraka. Napomena: Ovo je najjednostavnija i najosnovnija instalacija. Mogučnosti apache servera su kud i kamo veće!

Code: | Select all
1. apt-get install apache2 (mora biti su)

2. nano /etc/apache2/sites-available/default

Promjeniti DocumentRoot atribut iz /var/www u /home/|nazivKorisnika|/www
Promjeniti Directory atribut iz /var/www u /home/|nazivKorisnika|/www/
Spremanje promjena ctrl+O, izlazak van ctrl+X

3. mkdir /home/|nazivKorisnika|/www (ne smije biti su, ako si su izađi s exit.)

4. /etc/init.d/apache2 restart (mora biti su) restart apache servera

5. echo 'Dobar dan! RADI!' > /home/|nazivKorisnika|/www/index.html upis u datoteku

Otiđite Firefox browserom na adresu linux stroja (npr. http://192.168.x.x) i mora se pojaviti Dobar dan! RADI! 

što smo zapravo napravili? Uz samo instalaciju servera promjenili smo mjesto s kojeg server poslužuje podatke s /var/www u /home/|nazivKorisnika|/www. Sjetimo se particionirana i vidjet ćemo da home particija ima najviše mjesta. Tu je još i sigurnosni aspekt, jer u /var/www ne može svaki korisnik pisati!

Za ostatak ako te zanima javi mi se pp pa ti dam cijeli skritpu po kojoj ja radim i nikada problema. Cijelo postupak koristim isključivo na Debian linuxu
alen_os je offline   Reply With Quote