Tema: Iskon
View Single Post
Staro 18.05.2016., 15:33   #3489
back2quick
Banned

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Svakako zanimljivo. Slike su super, model ormara je po mom (ne)stručnom mišljenju mogao biti i manji s obzirom na to što je sve unutra. Slike reglete(a) su možda nepotrebne, no to je dosta dobro izabrano. Po regleti bi rekao da je riječ o većem neboderu.
Kako Iskon neće do mene, doći ću ja do njih već nekako Čak imam i ozbiljnu ideju koju sam sada stavio na papir. Imam 80m do nebodera koji ima iskonovu fttb optiku, između je hepov stup. Poznajem susjeda u tom neboderu na trećem katu.
Jedan kvalitetniji utp kabel se spoji na izvodu, krene po fasadi nebodera (ili verzija 2 frend na trećem katu), na hepov stup se učvrsti nadzemni kabel s čeličnom užadi i do mog prozora.
S time da sam mrtav ozbiljan, ne zezam se. HEP ionako ne zna što je sve pospajano na tim stupovima. Čovjek za auto košaru bi mi bio 200kn, kabel bi nabavio preko poznanika u ENT-u, samo još gledam zadnje detalje.
Ne znam bi li mi na 17a na 100m bilo 80/40, valjda da.
Još sam ljudima iz iskona preko mobitela sugerirao ako smo premala zgrada da je recimo u našoj zgradi ormarić a do susjedne neka ide samo bakreni kabel od našeg fttb-a do nj izvoda preko dtk pa su rekli da tako ne rade.
hahahah genijalna ideja ali na tvom mjestu bi ja probao 5GHz prije
back2quick je offline   Reply With Quote