View Single Post
Staro 18.05.2016., 09:30   #5324
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor TheMomcina Pregled postova
mogućnosti opreme,...

- Iz ovoga se vidi da WLAN brzina ovisi o više faktora što znači da bi u nekim idealnim uvjetima WLAN brzina trebala odgovarati zajamčenoj brzini tj brzini na LAN-u. Jel moje razumjevanje krivo?
Ne bi trebala, tvoje je razumijevanje krivo u samoj osnovi. Vidi izvučeno.
Koliko vidim (tj. koliko nisam vidio) Amis ti čak ni ne definira da imaš WLAN uopće ni po kojim brzinama, računaj to kao poklon ako nigdje nije definirano.

S druge strane, da bi su bunio na brzinu, moraš imati isporučeno 50% (po novom sad 70%) deklarirane brzine mjereno preko HAKOMetra. No, vidi što piše na njihovim stranicama: Mjerenje se mora obaviti uz sljedeće uvjete: da ste jedini korisnik na svom računalu, da nemate pokrenutu niti jednu drugu aplikaciju, da je Vaše računalo jedini uređaj (pored preklopnika/usmjernika od davatelja usluge) u lokalnoj mreži, da ste spojeni žičnom vezom (bežična veza mora biti isključena), da nemate pokrenutu/uspostavljenu VPN vezu bilo koje vrste.

Citiraj:
Autor TheMomcina Pregled postova
- Ovo za IPTV i restrikciju nisam uspio naći, pa bi te zamolio ako mi mozes copy/paste i link na doc jer sluzba za korisnike više od mjesec dana mi nije odgovorila na taj upit. Hvala.
Restrikcije IPTV-a su međunarodni propisi, a dio je sadržan u općim uvjetima. Link ti je ovdje.

Sve iz članka 8.:

(1) Operator nije odgovoran za Sadržaj koji se nudi temeljem ovih Posebnih uvjeta te ne provjerava čini li se Sadržajem povreda nekog od zakonom zaštićenih prava što uključuje, ali se ne ograničava na prava sadržana u propisima o autorskim i srodnim pravima, propisima o pravu industrijskog vlasništva, propisima o medijima te propisima o zaštiti potrošača.

(5) Operator nije odgovoran za nemogućnost emitiranja Sadržaja koja nemogućnost je izazvana višom silom. Događaj više sile je događaj izvan kontrole i neovisan od volje stranaka, koji se nije mogao predvidjeti, izbjeći ili otkloniti.

(6) Pretplatnik se obvezuje da će koristiti sadržaj Sukladno važećim propisima Republike Hrvatske, što uključuje, ali se ne ograničava na prava sadržana u propisima o autorskim i srodnim pravima te u propisima o pravu industrijskog vlasništva.

Dosta mi je jasno zašto ti nije odgovorila. Možda si im na nekim "crnim listama".