Što se tiče brzine preko WLAN-a pretpostavljama da si mislio na Uvjete korištenja Amis usluga Članak 7 stavak 8 koji veli:
8. Stvarna brzina linije kao i stvarna brzina prijenosa podataka može ovisi�� o nizu uvjeta
kao što su udaljenost Pretplatnika od centrale, broj prespoja u kabelskom snopu,
kakvoća kućne instalacije, te karakteris��ke prostora (naročito kod bežičnog pristupa),
broj računala spojenih na internet, mogućnos�� opreme, računalnih programa, broju
ak��vnih amisTV prijamnika na mreži itd. Ukoliko telefonska linija ne omogućava
maksimalnu brzinu, Operator će isporuči�� najveću moguću brzinu koju dopuštaju uvje��
na postojećoj liniji, a sukladno Pravilniku o načinu i uvje��ma obavljanja djelatnos��
elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga koji definira moguće maksimalno
odstupanje od ugovorene brzine prijenosa podataka. Pri uvođenju nove linije Pretplatnik
je dužan osigura�� ispravnu kućnu instalaciju od telefonskog razvodnog ormarića u
objektu u kojem se spaja nova linija do prostorije u kojoj se postavlja modem za
korištenje ove usluge. Ne postoji li na kućnoj instalaciji slobodna upredena metalna
parica, Pretplatnik je treba provući o vlas��tom trošku s ��me da može angažira�� bilo
kojeg ovlaštenog izvođača ili ovlaštenog instalatera Operatora uz nadoplatu.
- Iz ovoga se vidi da WLAN brzina ovisi o više faktora što znači da bi u nekim idealnim uvjetima WLAN brzina trebala odgovarati zajamčenoj brzini tj brzini na LAN-u. Jel moje razumjevanje krivo?
- Ovo za IPTV i restrikciju nisam uspio naći, pa bi te zamolio ako mi mozes copy/paste i link na doc jer sluzba za korisnike više od mjesec dana mi nije odgovorila na taj upit. Hvala.