View Single Post
Staro 17.05.2016., 23:53   #5322
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor TheMomcina Pregled postova
Ja kao korisnik nebi niti trebao znati kako WiFi radi. Meni u ugovoru piše zajamčena brzina, i kao takvu ju je ja trebam imati bez obzira o kojem se interfaceu radi. Ovdje se radi o bitnoj karkteristici sa kojom bi korisnik trebao biti upoznat i koja bi trebala biti definirana u općim uvjetima ili ugovoru. Nisu svi korisnici strucnjaci u telekomunikacijama vec samo znaju username i password za svoj WiFi.
Piše li ti u ugovoru / općim uvjetima / marketinškom materijalu išta o brzini WLAN-a? Piše, u uvjetima korištenja, čl. 7. st. 9. Trebala mi je minuta za naći na njihovim stranicama.
Piše li ti da moraš doma imati el. energiju? TV da bi vidio program? Piše li ti u ugovoru da imaš brzinu spajanja na internet od 100 Mbit ili brzinu WLAN-a od 100 Mbit?

Na koji način uopće korisnici znaju da moraju imati username i password?

Citiraj:
Isto tako je sa restrikcijama emitiranja. Gdje to piše u ugovoru ili općim uvjetima? Ja sam u Ugovoru potpisao određeni paket te nigdje nisam naišao na navedenu upozorenje na navedenu restrikciju.
Piše ti u uvjetima korištenja IPTV usluge (isto našao za minutu). Inače se isto radi o stvari koja je definirana međunarodnim zakonima o zaštiti autorskih prava i nema veze ni s tobom ni s Amisom.

Citiraj:
Ako bi sve gore navedeno bilo spomenuto u Općim uvjetima ili Ugovoru kao ograničenje tada bi bilo sve 5 i sve jasno. A ovako se prilikom oglašavanja i sklapanja ugovora izostavljaju bitne činjenice koje prosječnom korisniku u svakodnevnom životu ne moraju biti nužno poznate.
I je sve jasno, dapače, jako su jasno i javno objavili. Korisnik ako nešto ne zna ima dvije opcije: biti zaštićen zakonom (što ovdje nisi, upravo obrnuto) ili biti pokriven ugovorima (što ovdje opet nisi).

Dapače, čak i da nisu naveli ne bi se mogao na nešto posebno pozvati.

Citiraj:
Ovdje se ne radi o tehničkoj naravi problema već Ugovorenoj tj. pravnoj.

Pozz.
Upravo zato takve stvari su pokrivene zakonom, prouči ZOO i opis nedostatka.
Ugovorenu uslugu si dobio u cjelosti. Nepoznavanje problematike ovog tipa je samo tvoj problem.