Citiraj:
Autor Old Iggy
Imaš opažanja, ali potpuno kriva.
Nepoznavanje kako wireless radi je problem općeg poznavanja rada.
Nepoznavanje restrikcija emitiranja pojedinog sadržaja isto tako.
|
Ja kao korisnik nebi niti trebao znati kako WiFi radi. Meni u ugovoru piše zajamčena brzina, i kao takvu ju je ja trebam imati bez obzira o kojem se interfaceu radi. Ovdje se radi o bitnoj karkteristici sa kojom bi korisnik trebao biti upoznat i koja bi trebala biti definirana u općim uvjetima ili ugovoru. Nisu svi korisnici strucnjaci u telekomunikacijama vec samo znaju username i password za svoj WiFi.
Isto tako je sa restrikcijama emitiranja. Gdje to piše u ugovoru ili općim uvjetima? Ja sam u Ugovoru potpisao određeni paket te nigdje nisam naišao na navedenu upozorenje na navedenu restrikciju.
Ako bi sve gore navedeno bilo spomenuto u Općim uvjetima ili Ugovoru kao ograničenje tada bi bilo sve 5 i sve jasno. U Općim uvjetima ili ugovoru bi trebale samo dvije rečenice:
1. Ne jamčimo brzinu na WiFi interfaceu.
2. Određeni TV kanali imaju restrikciju pojedinog sadržaja za područje RH. Navedena lista kanala sa mogućom restrikcijom se nalazi na (navesti link gdje se može vidjeti popis kanala).
A ovako se prilikom oglašavanja i sklapanja ugovora izostavljaju bitne činjenice koje prosječnom korisniku u svakodnevnom životu ne moraju biti nužno poznate.
Ovdje se ne radi o tehničkoj naravi problema već Ugovorenoj tj. pravnoj.
Pozz.