View Single Post
Staro 13.05.2016., 08:53   #604
shrek00
Premium
 
shrek00's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 236
Citiraj:
Autor Munjara Pregled postova
Evo da podijelim malo s vama jednu frustraciju: poznanik mi donese laptop. Pregrijava se treba novi sustav. Ok. Rastavim dovoljno da ga propušem i očistim. To je normaliziralo temperature. Aktiviram staru neaktiviranu sedmicu da bih mogao novu desetku staviti (bios mi nije prepoznavao stik u bootu pa zato nije išao clean install sa stika iz biosa), pohranim stare podatke, nadogradim, ide office, flash, ff, chrome, adblock, adobe reader, mpc, malwarebytes bla bla bla.... i još par programčića. Ujedno pustio sve win i office apdejte što naravno potraje, još mu i obrišem laptop i skinem sloj pljuvačke i otisaka sa ekrana. Testiram jel stabilno i jel se pregrijava i još mu pri preuzimanju dam savjete gdje i kako da ga sam propuše i na što da pazi da ne blokira protok zraka da si olakša i uštedi novce ubuduće. Cifra 200kn, opa liku sam preskup bezobrazna opaska dvije, kažem mu da sam mu još i dao popust jer bih inače za instalaciju plus ne prezahtjevno rastavljanje i čišćenje bez beda tražio 300tinjak kn, kažem da ako što bude problematično ili zatreba instalirao sam program da se spojim na daljinu i da riješimo... uglavnom na kraju sam se ja osjećao kao govno jer sam valjda navedeno trebao obaviti za jedno ladno pivo.... A poznanik će si naravno što se mene tiče i ubuduće potražiti nekog drugog jer kod mene može jedino za duplu cifru navratiti...
Zbog takvih i njima sličnima ja sam prestao raditi rodbini i "poznanicima".
Može jedino i isključivo ako platiš,min 400kn za taj job,za manje ni ne ustajem.
Backup podataka,novi Windowsi,vraćanje starih podataka,outlooka i sl. te instalacija programa po želji inače naplaćujem 400-500kn.
Radim isključivo preko preporuke i posla imam preko glave.

Znam dosta ekipe koja to isto radi za 100-200kn i dobro da je tako jer imam za kime popravljat

Btw. svakome kome radim računalo /laptop nakon što sve instaliram radim image diska,file dobije ime korisnika i za drugi put imam samo update a ne sve iznova.

Zadnje izmijenjeno od: shrek00. 13.05.2016. u 09:03.
shrek00 je offline