View Single Post
Staro 12.05.2016., 12:28   #3
Kiko.hr
Premium

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor nathan.fake Pregled postova
Problem koji sam uocio kod "starijih" (4-5 god.) prijenosnika sa 2 graficke tj. switchable graphics (int. + discrete).
Nije bitno koju int. imaju Intel/AMD, niti koju discrete imaju NVIDIA/AMD, problem se javlja kod svih "kombinacija".

Problem nije "ekskluzivan" za jedan model i/ili jednog OEM-a.
Manifestiro mi se i na HP, Lenovo, Acer, Toshiba, ... prijenosnicima (svima je zajednicko da imaju switchable graphics).

Moja predpostavka je da je nesto do BIOS/vBIOS-a

Kod "novijih" prijenosnika nema takvih problema

P.S. Ako imas vremena i volje, probaj inst Win 8.1 pa vidi jel se tamo problem manifestira.
, i sam sam sumnjao na switchable graphics ali nisam namjerno to spominjao, baš da vidim dal će netko reći neš o tome..
Nemam laptop sad kod sebe, imat cu za vikend, pa budem pogledao BIOS al koliko se sjecam tog HP-ovog biosa, nemam kaj puno za promijenit kaj se tiče toga.
Driveri za integriranu Intel grafu su iz 2010. godine, i nema novijih, ili barem ja nemrem naći, tak da da, vjerojatno je tu negde problem.
Al zašto je proradilo kad sam prvi put stavljao win10..a bogte pitaj koji driver sam onda koristio za Intel grafu .

Također, probao sam u device manageru disejblat Intelovu graficku i onda restartat, al nije se niš popravilo.

Win8.1 nemrem sad stavljat, to je laptop od cure, i radi na njemu diplomski, ima gore nekoliko programa za projektiranje instalirano i ne da mi se s tim zajebavati trenutno
Kiko.hr je offline   Reply With Quote