Citiraj:
Autor karlo10
Ti ideš na stazu sa autom?
|
Ja ne, a ti?
Citiraj:
Autor karlo10
Ćemu veći promjer diskova, za vožnju po propisu?
|
Manji zaustavni put kad su hladne, manji zaustavni put kad su tople, manje vibracije na volanu kod jačeg kočenja, ravnomjernije kočenje po svakom kotaču... ima još ali ovo je najbitnije.
Citiraj:
Autor karlo10
Ili plačaš dodatno (skuplje kočnice, općenito) + kršiš zakona (riskiraš kaznu)? 
|
Skuplje je ralativno... po meni je skuplje ako sa 40-60/km ne stanem u par metara i naletim na auto ispred sebe ili poberem dijete koje je potrčalo za loptom jer mi je falilo još jedan metar zaustavnog puta... a ovo mi za kaznu nije jasno? Od koga i zašto?
Citiraj:
Autor karlo10
Barem ne offtopičarim, nepotrebnim postovima. Ko ta dva..
|
Krivo razumiješ pojam off topica

Off topic post u temi o autima bi bio razgovor o vodenom hlađenju VGA
Citiraj:
Autor karlo10
Zbiljam i nije jasna poanta stavljanja većih diskova na stock auto. Nisu inženjeri koji su projektirali auto/diskove, idioti, da ne znaju kočnice projektirati...
|
O kako tu griješiš... inženjeri su projektirali kočnice i ovjes za pojedini model unutar nekih za proizvođača financijski najisplativijih granica... međutim, isti model auta iako ima iste dimenzije kočnica nema istu snagu kočenja (isti zaustavni put) jer je razlika u cjelokupnoj težini vozila, nejednakom opterećenju vozila po osovinama, različitim dimenzijama guma i hrpi drugih stnica...
Ako ti još nije jasno onda slikovito... na konkretnom autu kojeg vozim težina vozila za početne modele kreće od 1050 kg no moj ima 1260 kg, a inženjeri su na oba naprijed stavili iste 256x22 mm diskove i valjda ti je jasno da auto koji u startu ima 210 kg veću masu, mora imati duži zaustavni put s istim stock diskovima...
Citiraj:
Autor karlo10
Ako ne, a opravdava to "dinamičnijom vožnjom", svakako ću iskoristiti priliku za negodovanje. 
|
Ne znam kako je u VŽ, ali u ZG je svaka vožnja unutar zakonom propisanih granica itekako i dinamična i aktivna.
Citiraj:
Autor Gilbert5
Da, kupio je ibizu s namjerom da ide na stazu. 
|
I ja se pitam
Citiraj:
Autor D1viry
Možda želi brže stati kad mu prepotentna baba izleti pred auto na crveno.
Npr.
Nemo'š vjerovat.
Čovjek želi imati bolje kočenje, manji zaustavni put i odmah je outcast.
|
Evo, kratko i sažeto
Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty
|
Hvala za info iz prve ruke... javim rezultat idući tjedan kad vidimo u čemu je kvar i što je napravio.