View Single Post
Staro 01.05.2016., 13:56   #23
Otakon7
Registered User

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor shibi81 Pregled postova
Ja imam isti problem ko ti jednom tjedno mi se dogodi, zajednicko nam je skylake procesor sa hd530 grafikom (sam sto je moj pentium) ram koji nije na listi i asus maticna (moja drugi model). Ne vjerujem da ti je to zbog napajanja ja sam vec probo sa drugim napajanjem i opet mi se to dogada. Ak ipak je onda su i tvoj xfx i moj fortron aurum i od kolege sto sam uzo corsair cx svi nekompaktibilni.
Provrtio sam memtest pa intelburn onda prime95 svaki po 24 sata i sve bez ijedne greske proslo. Kupio nove kablove za hard i ssd opet isti bog, probo sam ssd bez harda pa onda hard bez ssd ne pomaze, pa onda u druge utore isto ne pomaze.Windowse bar 10 puta instaliro bolje da nisam sam vrijeme izgubio. Mislim da je problem u maticnoj il ram memoriji posto nije na listi, zapravo neznam vise sta da mislim najrade bi komp zapalio, cak sam napajanje hard i ssd spojio na haswell platformu i tam sve sljaka tak da nije do toga. Sve komponente mi prolaze testove
Moze bit da je sto si u prvom postu rekao problem u kombinaciji bios sa gpu driverom.
Koju matičnu imaš? Budući da imaš pentium, sumljam da je z170, pa bi to značilo da nije kombinacija non-k CPU + z170 matična. Maguće da je do HD530 (iako ljudi javljaju problema i sa nvidia i amd grafičkama)

Pretpostavljam da imaš samo probleme sa zamrzavanjem. Moj drugi problem sa boot-anjem je izgleda do ploče, no budući da se događa u isto vrijeme kao i zamrzavanje, ispada da je isti problem.

Uglavnom, po forumima čitam da je nekima pomoglo zamjeniti matičnu ili cpu pa ću to još vidjeti. U najgorem slučaju uzmem neku jeftinu ploču + pentium, no možda se uspije nači problem na servisu. Do sada sam uvijek računalo nosio na servis dan iza zamrzavanja, što je značilo da je trebalo čekati tjedan dana, što se nije dočekalo, sada ću probati nakon 5 dana u utorak odnijeti (sa trenutnom postavkom, izgleda da treba 6 dana).

@bamuja: i to sam probao, naravno ne mogu reći da sam dobro postavio, no bio sam koristio default brojke. Jedino što nisam dirao je VCCIO i slično, samo ono osnovno.
Otakon7 je offline   Reply With Quote