View Single Post
Staro 28.04.2016., 23:09   #112
intel freak
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
U vezi zamjene gl. routera smo pisali više puta, ima mali miljonček detalja koje treba odraditi / podesiti kako bi željeno radilo, od Vlan - ova do xy VoIp parametara ...
Da ne spominjemo razlike jeli ovaj ili onaj ISP, pa jeli Adsl ili Vdsl ili optika ...
Zato je "jednostavnije" njihovu škatulu prebaciti u Bridge ili Semi-Bridge za Internet i iza staviti svoj router.

Uvezi ove tvoje situacije jedno od rješenja bi bilo da nabaviš ovo > https://www.links.hr/hr/adsl-router-...icni-053524138
podešavanje:
- privremeno spojiš samo jedan pc i uređaj na Lan2
- working mode=Standard WiFi Router
- Network - Lan - IP=192.168.1.2 (može biti i neka druga slobodna u istom nizu), Subnet=255.255.255.0
- DHCP Server=Disable, DNS1=8.8.8.8, DNS2=192.168.1.1
- System - Time=GMT+1, NTP1=0.europe.pool.ntp.org ili 82.141.152.3 ili 195.29.150.3
- Wireless - neka eu zemlja, kanal namjesti različiti nego na gl. routeru (npr. ovaj na 6. a gl. na 1., tip zaštite i šifru po želji ...
- na svakoj stranici Save / Applay
- na kraju Lan kabel sa gl. routera spoji na Lan1, pc ostaje na Lan2, PS4 na Lan3

Ovako podešen uređaj radi kao switch + AP, davati će bitno bolji WiFi signal,
ako nije problem (dužina već provučenog Lan kabela) postavi ga šta bliže zidu prema kupaoni.

Kada vidiš dobiveno / situaciju sa klijentima u sobi 3 (treba ih spojiti na novu wifi mrežu), možeš razmatrati daljnje korake.
U vezi DWL-AG132, baziran je na staroj AR5005UG / AR5523 platformi, za drajver nema neke alternative osim od proizvođača.

nakon 1.5 tjedna od kako sam ga naručio morao bi sutra dođi do mene

taj postupak koji ste napisali do radim na routeru. Što treba napraviti na modemu? Da ga resitiram, ugasim wlan, DHCP te nakon što složim router spojim lan1-lan1 modem i router?
intel freak je offline   Reply With Quote