View Single Post
Staro 23.04.2016., 10:28   #4
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor lux3320 Pregled postova
imaš pravo za teamviewer. otpada onda.
ne znam gdje se ugasi wifi. dhcp sam ugasio.
predzadnju rečenicu ne kužim, jer ne znam što je pppoe...
ugl. idemo ispočetka...
radio sam sve po ovom videu: https://www.youtube.com/watch?v=E3f-s8eLoW8 i dobijem taj 'Mikrotik Hotspot', ali kad se povežem nemam pristup internetu. očito mi je nešto krivo spojeno...
krenimo ispočetka.. gdje moram spojiti mikrotik router? da li ethernet kabelom u zte modem, u koji port moram ukopčati ethernet kabel na mikrotiku, a u koji na zte-u?
ili moram spojiti mikrotik u PC? ako da, na koji port moram spojiti ethernet kabel kod Mikrotika?
doslovno mi treba korak po korak
Wifi ili imaš fizički da ugasiš na ruteru ili u postavkama rutera (to ti je većinom 192.168.1.1).

Prvo moraš znati gdje se hoćeš spojiti, direkt u mrežu (utičnica na zidu ili u ZTE). Ako u zte, on mora imati pristup netu (preko kabla) i onda se UTP kablom spajaš na njega. U port DSL. Znači sad ti mreža izgleda ovako: kabel iz utičnice (zida) ide u port DSL na ZTE-u, i onda iz njega ide iz bilo kojeg porta utp kabel u port 1 na Mikrotiku.

Najlakše ti je da spojiš mikrotik u zid na port DSL i komp na port 2 (sve utp kablom), resetiraš tvorničke postavke, skini WinBOX i dalje je sve easy preko guide-a.

Ne zaboravi, ako spojiš mikrotik u ZTE moraš konfati default gateway.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 23.04.2016. u 10:35.
Mommistake je offline   Reply With Quote