View Single Post
Staro 19.04.2016., 20:14   #2
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
blesav naslov, nisam znao šta pametnije stavit.
situacija je ova:
mreža 1 je kod mojih staraca, tu je vdsl modem, par kompova, i lokalni file server.
onda ide fino lan kabel do krova di je mikrotik sxt. onda nešto dalje stoji omnitik, i onda je kod mene na krovu opet sxt.
kad nešto kopiram u mreži između te 2 lokacije (windows-windows ili android-windows) vrh vrhova mi je 500KB/s.
s druge strane kad radim speedtest dobijem mojih bijednih 10-11mbita koliko mi vdsl ide, a bandwidth test između 2 sxt-a ide 25-30mbita.

ko tu koga? zašto se tako vuče?

poanta mi je streamati serije i filmove koji se doma skiduckaju na server, bez da ih moram lokalno dovlačiti, ali to zapinje i trza, i onda sam skužio da je problem u linku.

ps - ako se netko igrao sa sxt-ovima, na kojoj su frekvenciji najefikasniji? kaže frend da su antene u sxt-ovima na cca 5.4-5.6ghz najefikasnije i da će bit najbolji signal, to točno?
Za početak koji wifi protokol koristiš uopće za PtMP?
Prebaci na nstreme ili nv2 i uključi tdma.
Dalje, nemoj bw test raditi da pokrećeš server na samim Tik uređajima, u biti im je CPU preslab da bi bio BW server, zakuca ga na 100%, najtočnije bi trebao dobiti mjerenjem sa PC-a na PC.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote