Tema: Automobili
View Single Post
Staro 18.04.2016., 19:30   #20898
Moto001
Premium

Moto001's Avatar

Datum registracije: Sep 2014
Nebi stavio Savu ali bi bolje vozio na 3-4god starim gumama što bi se dalo isčitati iz tvog posta, a ja još uvijek tvrdim da su za takvu vožnju(nezahtjevnu i za malo kilometara te za aute 50-75kw i više nego dobre gledajući uloženo/dobiveno) premda sam ih viđao i na autima od 100kw+ i vrijednosti 5.000ojra+, posebno Sava 3 eskimo dakle zimska guma).
Dakako da su Goodyear,Mishelin,Bridgestone,Continental,Dunlop,Pirelli klasa za sebe kako ljetne tako i zimske, a dovoljno o tome govore i testovi(ljeto/zima, a dakako i cijena istih u dimenzijama 195/65 15" kao vrlo česta dimenzija pa i za 14" gume za manje automobile).

Treba odvagati stvarne potrebe glede vožnje kao i financ. mogučnosti pa shodno tome uzeti potrebito.Vjerujem da oni koji voze "dobre" aute pri tome mislim novije i skuplje modele nerazmišljaju o 400/500ojra za set guma ali sirotinja koja treba auto zbog nužnih potreba(bolnica,posao,osobna mj. kupnja), a želi se koliko toliko sigurno voziti, a da nerazmišlja o mogućim problemima/kaznama ili u slučaju nezgode hoće li dobiti odštetu od osiguranja ukoliko nevozi gume predviđene za važeće godišnje doba nemože birati te su Sava i sl. dobar izbor tu možda smjestiti od jeftinijih i Vredestein,Fulda,Barum,Kleber i dr. sa cijenom cca 50ojra po kom. i izbaciti gume tipa Nexen,Debica,Nankang,Event i sl. s cijenom kao Savina guma ovo je samo primjer dakako nemora biti baš Sava ali u toj klasi i s približnom cijenom.

Neradim puno km za osobne potrebe i konkretno i nemam potrebe za velikom kilometražom pa tako ni za ex. gumama kao i kolega što je naveo 4-5.000km godišnje, ali za druge barem 1-2 puta mj relacija Slavonija-Frankfurt sa raznim autima od 66kw do 150kw kako na novim 2015god.tako na starim gumama cca 5god. pa i više 2010god. i to gume na njemačkim vozilima gdje se nepati od kilometara/marke ako su gume dobre i prošla se rega najnormalnije, a ne sa 100/200kn u prometnoj
Dovezao sam cca 40-ak automobila i svi su imali duple setove, što ipak govori o savijesti kao i potrebama te se nelibe kupiti srednju klasu novih guma, a sigurno imaju bolje financ. mogučnosti i dosta bolji standard od nas, a kod nas se gledaju samo ex. klase bez obzira na potrebe/mogučnosti(opet čast pojedincima koji to sve fino izbalansiraju) i vrijedi sl. pravilo kao i kad se slaže kompjutor, barem ja tako gledam jer ja i plaćam.
Dakako neprozivam niti imenujem nikoga samo glasno razmišljam pogotovo kad se traži jeftinija alternativa shodno potrebama/mogučnostima.

Glede sudara tu opet igra veliku ulogu iskustvo i način vožnje, a manje "gume" nisu nebitan faktor ali ne i odlučujući.Naravno nećeš staviti Savu i sl. modele na auto od 200ks "valjda" pa okriviti gume i voziti 100km+ na sat naravno kako se tu i opisuju pojedini slučajevi nažalost njima nikakva guma neigra ulogu te se takve osobe trebaju pogledati u "špiglo" i zamisliti nad svojom kao i drugim sudbinama ili idu po onoj neće valjda meni pa JA znam ali ih je zato "crna kronika" svakim danom sve punija.

Zadnje izmijenjeno od: Moto001. 18.04.2016. u 19:50.
Moto001 je offline   Reply With Quote