Citiraj:
Autor srale7
Najbolje uslikaj kućiste iznutra pa da vidimo kako to izgleda 
|
Pokušala sam no loše su slike
Citiraj:
Autor Dinozye
da li komp ima bilo kakav overclock nedavno stavljen
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
imala sam nešto kaj se zove xfast lan i xfast usb i još nešto, nemam pojma više kak se zove al te stvari sam prekjučer deinstalirala. u principu nisam ni znala čem služe, a bila sam lijena da to maknem.naime dobila sam to sve na nekim instalacijskim cd-ima uz komp. sad dal se radi o overlocku ili ne ne znam...
Citiraj:
Autor osspaljeni
...
Temperatura HDD-a obično nema veze, ali ako kažeš da je 10-15°C viša nego inače to mi govori da se vjerovatno zaštopao ventilator na prednjoj strani kućišta (ako postoji) i jednostavno nemože ubaciti čisti zrak u kućište (govorim napamet jer obično je prednji ventilator odmah ispred HDD-a, a u HW monitoru nevidim nijedan podatak za rpm ventilatora osim CPU i neznam postoje li ventilatori na prednjoj i zadnjoj strani kućišta)
Nadalje Max temperatura na CPU od 106°C je previsoka.
Razlog može biti zaštopani hladnjak od CPU-a, također i zaštopani filter na prednjoj strani kućišta, a vjerovatno je i pasta dotrajala.
...
Ako su hladnjaci i filteri zaštopani, računalo se nemože hladiti.
Buka koju čuješ je računalo koje diže brzinu ventilatora na maximum, ali džabe ako se između ventilatora i hladnjaka napravio "tepih" od prašine kroz koji je nemoguće progurati zrak da bi se računalo ohladilo.
Malo poduži i detaljniji tekst ali nadam se da sam pomogao 
|
Hvala na detaljnom objašnjenju.
Koliko sam uspjela vidjeti ventilator je samo jedan, bio je dosta prašnjav pa sam maknula prašinu. no stanje je i dalje isto.
Mislila sam ako je samo do toga da stavim novi hladnjak i termalnu pastu da bih mogla sama nekako, al ovako sam na temelju svih vaših komentara odlučila ipak da odem na servis.
Hvala svima na pomoći!