View Single Post
Staro 18.04.2016., 17:40   #9
kyra1
Registered User

Datum registracije: Apr 2016
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Najbolje uslikaj kućiste iznutra pa da vidimo kako to izgleda
Pokušala sam no loše su slike

Citiraj:
Autor Dinozye Pregled postova
da li komp ima bilo kakav overclock nedavno stavljen

Sent from my iPhone using Tapatalk
imala sam nešto kaj se zove xfast lan i xfast usb i još nešto, nemam pojma više kak se zove al te stvari sam prekjučer deinstalirala. u principu nisam ni znala čem služe, a bila sam lijena da to maknem.naime dobila sam to sve na nekim instalacijskim cd-ima uz komp. sad dal se radi o overlocku ili ne ne znam...

Citiraj:
Autor osspaljeni Pregled postova
...

Temperatura HDD-a obično nema veze, ali ako kažeš da je 10-15°C viša nego inače to mi govori da se vjerovatno zaštopao ventilator na prednjoj strani kućišta (ako postoji) i jednostavno nemože ubaciti čisti zrak u kućište (govorim napamet jer obično je prednji ventilator odmah ispred HDD-a, a u HW monitoru nevidim nijedan podatak za rpm ventilatora osim CPU i neznam postoje li ventilatori na prednjoj i zadnjoj strani kućišta)

Nadalje Max temperatura na CPU od 106°C je previsoka.
Razlog može biti zaštopani hladnjak od CPU-a, također i zaštopani filter na prednjoj strani kućišta, a vjerovatno je i pasta dotrajala.

...

Ako su hladnjaci i filteri zaštopani, računalo se nemože hladiti.
Buka koju čuješ je računalo koje diže brzinu ventilatora na maximum, ali džabe ako se između ventilatora i hladnjaka napravio "tepih" od prašine kroz koji je nemoguće progurati zrak da bi se računalo ohladilo.

Malo poduži i detaljniji tekst ali nadam se da sam pomogao
Hvala na detaljnom objašnjenju.
Koliko sam uspjela vidjeti ventilator je samo jedan, bio je dosta prašnjav pa sam maknula prašinu. no stanje je i dalje isto.

Mislila sam ako je samo do toga da stavim novi hladnjak i termalnu pastu da bih mogla sama nekako, al ovako sam na temelju svih vaših komentara odlučila ipak da odem na servis.
Hvala svima na pomoći!
kyra1 je offline   Reply With Quote