Neki dan su u Samoboru (Perkovčeva) murjaci s rotirkama na silu preko parkinga pretekli frajera, naglo ga zakočili, skoro izazvali lančani sudar i blokirali praktički cijelu prometnicu na 10ak minuta. Reko ovaj je sigurno neki mafijaš, spektakularna scena uhićenja, sad će izletjeti dvojica maskiranih s dugim cijevima.
But nope. Frajer nije bio vezan. Zaustavili su frajera na filmski način jer on nije vezan.
Znači, doveli su u opasnost pješake na nogostupu, vozače osobnih automobila u koloni kao i zaustavljenoga, i to sve radi toga što čovjek nije vezao pojas. Ponosno su okinuli kaznu i ajmo dalje.
Kao i ovi drotovi na motorima, zujaju po gradu 100+, voze cik cak, uletavaju u traku, oduzimaju prednost, prolaze kroz crveno, voze preko nogostupa, i sve to u svrhu zaštite ljudi od... vjerojatno nečega opasnog? Ne.
Voze tako da mogu uloviti ekipu koja nije vezana. Dovode u opasnost sve nas na cesti koji moramo na silu naglo kočiti, izvoditi manevre kako bi propustili majmuna dok se vozi na pol trake i visi mi na krovu gledajući jel mi pojas ukopčan ili ne. I ne, ovo nije pretjerivanje, oni to zbilja rade.
I upravo ono što Bubba veli, imam dojam da policija nije ovdje da štiti mene, tebe, vas. Ne. Oni su ovdje da financiraju firmu u kojoj rade, a to je MUP, glavonje u foteljama i ekipu koja ih prati. A to rade kažnjavanjem ljudi. Nešto kao Franjo Tahi nekad, samo pod krinkom demokracije i "serve and protect". A kada ja zovem 192 da prijavim manijake na autocesti s 250kmh ili krivolov u šumi do mene, malo je reći da mi se smiju dok im govorim detalje. A kamoli da doživim da actually izađu na teren.
A da ne govorim kakvi ljudi tamo delaju, bar ono što poznajem, dno dna, šljam svih šljamova, ljudi koji nisu do osmog razreda znali razgovijetno čitati, ili poznavati osnove pravopisa, koji su radili piydarije po gradu, imali problema i s drogom i alkoholom te nisu imali apsolutno nikakve perspektive za životni napredak whatsoever. I onda mi takvi panjevi završe policijsku i postanu uzorni građani, čuvari zakona, koji svugdje žderu i piju džabe jer su vlasnici lokala u strahu od reketa istih, dok sa strane izvršavaju cijeli sijaset kaznenih i krivičnih djela bez da im apsolutno itko išta može, jer ebiga, svi sve znaju, rođo sredi, ćaća pozna. I onda se čudimo kako to da se po gradovima određeni mogu voziti ko divljaci, dok će vas pilati za 10kmh ili nevezan pojas.
Eto, malo olakšanja