@ ivosimec
Ponekad nije bitno koliko je auto prešao nego način kako ga se vozilo i održavalo što i je najbitnije(dakle od izmjene guma,redovnih servisa, koji su propisani servisnim intervalima).
Dakako uvijek vjećna dilema kupiti takvo vozilo u RH(ali samo ako je od vlasnika ili prijatelja/poznanka i uredno održavan što je jako teško) ili zaputiti se u Dojčland po takva kolica
Sad glede dileme u Dojčlandu gdje su vozila to godište 2001-2004 npr. Audi A3 pet vrata kojeg sam dovezao prije 5 dana Audi 1.9Tdi(74kw) 2003god i ima cca 250.000km uredno održavan glede motora i radi kao švicarski sat naravno papiri uredni od privatne osobe,malo hrđe i sitnih felera dakle uloga u te popravke cca 250ojra isti je plaćen 2.000ojra (gorivo,put,tablice,davanja) dakle još 1.500ojra otprilike+rega ispada oko 4.000ojra ali auto se vozi kao po špagi i stvarno ide bezprijekorno,2 seta felgi i guma koje mogu još 2-3 sezone bez problema te za osobnu upotrebu više nego prihvatljivo i svaka PREPORUKA.
Cijene takvih vozila su malo više i otprilike za dobar model cca 2.500ojra prema gore ali kao što je vidljivo zna se naći i jeftinije

tko zna svoj posao.JA ne prodajem aute da nebi bilo inih upita, ali savjet mogu dati.
Glede takvih vozila kod nas je teško naći da nije lupan,oštećenja inih na svim razinama,upitno održavanje sa servisnim intervalima,skidanje kilometraže pri prodaji(redovito i skoro uvriježeno pravilo,naravno čast iznimkama) teško da može proći sa manjom kilometražom to godište ako razmišljanmo na naćin kupnje dizelaša(cca 30.000km godišnje pa i 25.000km a da neprićamo više, jer ih ima po njuškalu sa 5god sa tom kilometražom) glede isplativosti i razlici u cijeni benzin/dizel jer tko prelazi 15.000km godišnje i nerazmišlja o dizelu(valjda)

Dakako ovo nemora vrijediti ako je auto od poznate osobe i nije iz uvoza te ima uredne papire glede servisa i nisu rađeni kod susjeda u šupi
Dovezao sam puno vozila iz Dojčlanda i vozio(dakle nisam ih štedio,jer sam razmišljao ako treba krepati bolje na putu nego ini problemi sa kupcima) i nikada nisam imao ni jedan feler glede vožnje cca 1.200km dugog puta voženih u svim uvijetima,dakako uvijek je bilo sitnijih popravaka na limariji i uredno kemijsko čišćenje i pranje vozila i kad me netko pita moj glas je da za vozila koja dođu cca 5.000ojra i više odu u Dojčland i budu sigurniji u kupnju takvog vozila nego slićno dovezenih(pa naknadno skinutih kilometara jer se drugačije voze i većinom po autobanu te isto rijetko sa manje od 250.000km pa i bliže 3000.000 ili iz Italije.
Velika većina kupljenih ima uredne papire i ovjerene servisne intervala u ovlaštenim servisima kao velika prednost i sigurnost glede kupovine.NIJE kao prije 5god. i tamo je sad teže naći dobar i povoljan automobil ali AKO se traži za osobnu upotrebu ima ih podosta,jer naši dileri traže jeftinije za bolju zaradu, AKO ih plate puno onda nema isplativosti i dobre zarade

Manja vozila(Clio,Fabia,Ibiza,polo) cijenovno ista kao i kod nas dakle skoro neisplativa,dok najbolje kotira srednja klasa i niža srednja klasa(pogotovo za preprodaju).
Dakako bolje opremljena nego isti pandani u RH i moja iskustva su samo pozitivna,istina da ima i nezadovoljnih kupaca ali..... tako je sa polovnim stvarima i uvjek je kupnja "mačka u vreći" moguća i nije iznimka ali u puno manjoj mjeri nego od naših dilera(skidanje kilometraže obvezatno)
Netreba izbjegavati vozila sa puno kilometara ako se zna vlasnik ili pouzdana kupnja osobno iz Dojčlanda(ali preporuka otići sa nekim tko zna materiju i pozna jezik jer se uvijek može zakomplicirati i onda nastaju problemi i naknadni troškovi).