Citiraj:
Autor lowrider
Zamisli jedan primjer.
|
Znas sto, nemoj se ljutiti, ali ova prica je cisti socijalizam, a zivimo u 2016.
Imate li vi policajci kakav sindikat? Cuje li se vas ikada u medijima osim po losem? Jeste li ikada nastupili kao ZAPOSLENICI, sto i jeste? Krivica je golemim dijelom i vasa, jer eto, osim gdjekojeg kukanja po forumu iza nicknamea, nisam jos vidio da se policija (i tu mislim na djelatnike, ne na funkcionere) javno zali.
I znas sto to onda stvara? Licemjerje i osjecaj represije. To je veliki dio razloga zasto ljudi policiju krivo percipiraju. A ono sto policija zaboravlja je da ju narod placa, i to ne iz kazni.
Naravno da je sve sto si napisao u potpunosti tocno. Niti imas zakonske metode, niti imas tehnicka sredstva. I to je OK kao cinjenica. Ali nemoj zaboraviti da ti isti gradjani koje ŠTITIŠ misle da ti postojis samo zato da ih KAŽNJAVAŠ.
A to je krivica kolektivne svijesti i inercije djelatnika. Neces me uvjeriti da su svi "murjaci" supljoglavi idioti koji nisu uspjeli nigdje drugdje u zivotu pa su otisli u policiju (ili ako se zelis vratiti 40 godina u proslost - vojsku ili popove... a onda u konacnici instruktore voznje).
Ali krajnje je vrijeme da se stvari nazovu pravim imenom. I to ne vrijedi samo za javni organ policije, isto je u zdravstvu, vatrogastvu, skolstvu ili bilo gdje drugdje.
Nazalost, realnost je takva da je narod u mind setu "brigo moja prijedi na drugoga". Strajk u skolama? Nikad bio, neko brabonjanje, malo kuknjave i par kamera dan ili dva i pojeo vuk magare. Znas sto je strajk? Kada se danas ujutro u cijeloj hrvatskoj NITI JEDAN PROFESOR ne pojavi na radnom mjestu, bez iznimke.
Kada bi problem koji si ti opisao bio video-dokumentiran, izasao u svim novinama, i tako u kontinuitetu par mjeseci, netko bi se od foteljaša u MUP-u (ili nekom drugom tijelu odgovornom za druge grane) draufnuo jer bi se kolektivna svijest pocela mijenjati.
Da, ne budes to sam. Da, ne zelis riskirati posao, obitelj. Ali hej, do kada? Dok takav manijak ne pregazi tvoje dijete i onda ga ustrijelis kao psa i unistis zivot sebi i obitelji, ono malo sto je ostalo?
Pojedinac apsolutno nema nikakvu moc i riskira samo sebe. Ali onaj trenutak u kojemu ce jedna postaja/jedinica/sluzba ili sto vec reci "dosta" bi mogao biti presudan i za sve ostale.