Tema: Automobili
View Single Post
Staro 18.04.2016., 07:55   #20864
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Točno, ali rekao bih da Željac nije na to mislio
Poanta je da policajac NE MOŽE I NE SMIJE zaustavit te na mjestu gdje činom zaustavljanja ugrožava sigurnost prometa. I vjeruj mi, iz prve ruke ZNAM da je to tako.
Dakle, na stranu kako bih ja to okarakterizirao, da se razumijemo, šalkanizmi i izd.kavanja nad klinčadijom od 18-19g i takva kaubojska zaustavljanja nasred ceste pod rotacijom kao da netko šverca drogu u pozamašnim količinama a ne 'vidio sam da ste pričali na mobitel' kad te zaustavi, nego kad te lik zaustavlja u pol zavoja, nepregledno s obje strane min 100m, i ostavi ti pol auta na cesti jer te nema gdje sklonit, pa ti nakon par minuta doslovno skačeš u kanal kraj ceste jer baja sa 25tona šleperom nema teoretske šanse da se mimoiđe sa autom iz suprotnog smjera, a kamoli još manje da se zaustavi. Takvi debilizmi se trebaju izbjeći.
Kulturno postoje ugibališta, parkinzi, sporedne slaboprometne ulice, pa zaustavljaj brate do mile volje, al da ja moram razmišljat oće mi neko pokupit dijete u autu kojeg je gospon nabrijani zaustavio da 'kontrolira promet' u pol zavoja, e ne bi išlo. I vjeruj mi, ne ide, odavno, bar ne kod nas. Kulturna prijava u unutarnju i načelniku postaje (bez obzira što smo frendovi) sa fotodokumentiranjem te i sličnih lokacija zaustavljanja, da vidiš kak se već par godina može zaustavljat na normalnim mjestima. I nitko nikada neće ništa reći niti ima pravo reći za to kad normalan policajac obavlja svoj posao na normalan i kulturan način.
Naravno.
AL ne treba zaboraviti da za razliku od "običnih" vozača, policajac za učinjeno odgovara i redovno prekršajno i disciplinski, što je još gore i nedajbože otkazom-gdje će se zaposliti nakon što je dobio otkaz iz državne službe.

S druge strane, naki mali prekršaji su minorizirani i ljudi se čude da se za to nekgo kazni, žmigavac je to odavno, polako je već i mobitel i pojas isto.

Opet, nemaju svi auti kamere da bi se nešto dokumentiralo, neposredno uočavanje isto spada u načine utvrđivanja prekršaja.

Zamisli jedan primjer.
Voziš ofarbani policijski auto po ograničenju,nemaš kameru, kraj tebe projuri i pretekne te auto koji se kreće 3 puta brže od tebe. Taj brzi te je prešao preko isprekidane, vozi se sredinom trake, uglavnom tijekom vožnje ne napravi niti jedan prekšaj, čak da i žmigavac, osim brzine.
Kraj škole u koje ide recimo tvoje dijete, gdje je ograničenje 40km/h prođe 150km/h.
Ti se voziš za njim 170 kroz naselje s rotirkama, dostigneš ga, on te vidi i stane, iako ga nisi niti krenuo zaustavljati. Čovjek vezan, trijezan, nema droge.
Koju kaznu i koji prekršaj ćeš mu napisati?
Da li ćeš krenuti uopće za njim?
Nema niti jedne patrole u njegovom smjeru kretanja da bi javi da ga sačekaju, niti presretača koji bi ga sustigao jer je na drugom kraju županije.
Obijesna vožnja neće proći samo prema tvojoj izjavi
Da je i bila patrola u njegovom smjeru kretanja, koja zaustavlja kraj ceste, nema lasera ili drugog mjerača brzine, da ga oni zaustave, što će mu pisati?
Kad ga zaustaviš, okolni ljudi vele, je znamo ga mi, svaki dan se tako vozi.
lowrider je offline   Reply With Quote