Pozdrav!
Zadnjih mjesec dana kompjuter se znao tu i tamo zalediti i to sam pripisivala čestom korištenju kompjutera. znao je gorit i po cijeli dan par dana zaredom. pa tako kad bi se zaledio ja bih ga samo restartala i nastavila raditi ili ako je kučište stvarno postalo jako vruće ili prebučno gasila kako bi se komp 'odmorio'.
u zadnjih par dana pak se svako malo zaledi iako nije upaljen dugo. začudo danas se skoro uopće ne gasi, a radila sam sve što i zadnjih par dana.
evo što sam radila kako bih rješila problem:
-skenirala avirom - sve u redu
-skenirala malwarebytesom(danas) - sve u redu
-mijenjala sam onaj kabel koji ide od kučišta do utičnice za struju jučer, al sve je isto bilo
-prošla kroz hd tune- sve se zeleni, nema bad sectora
-pratim dosta dugo temperaturu u HD Sentinelu i skužila sam da je zadnjih par dana temperatura hard diska barem 10-15 stupnjeva viša od prosjeka koji je bio prije bar dva mjeseca
Napomena: npr. dogodi se to da samo upalim komp, odem na internet, i temperatura hard diska jako brzo naraste za 10 stupnjeva, a ni 5 minuta nisam na kompjuteru
Isprva sam mislila da je hard disk opet otišao al čini se da nije. ili?
nešto sam čitala po ovom i drugim forumima i možda bih trebala promjenit tu neku termalnu pastu ili pobrisat prašinu u kučištu. ne znam.
kao što se vidi nisam stručnjak

, pa se nadam da će mi neko pomoć
i stavljam sliku s podacima iz hwmonitora.