Tema: Automobili
View Single Post
Staro 17.04.2016., 11:32   #20849
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Baš jučer pješačim preko zelenog vela i ponovo se naživciram kada vidim da crveno za sve smjerove nije upaljeno niti duže od 1 sekunde - doslovno. I onda se svi čudo kako se tamo nesreće stalno događaju?? Dovoljno je da jedan "da gas" dok je još "debelo žuto" koje u trenutku prelaska kroz raskrižje postaje crveno i eto sranja. Nakon svih ovih godina i svih tih nesreća oni se doslovno nisu potrudili barem to reprogramirati, da svima bude crveno upaljeno minimalno 3 sekunde. Mislim, sve se to opet svodi na neizbježni ljudski faktor kada se povuče crta, ali zašto nepotrebno potencirati takve situacije. Nije mi jasno da se netko iz HC-a, Holdinga ili tko je već za to zadužen do dan danas nije "sjetio" to ispraviti, pored svih ukazatelja.

Što se tiče ovih pacijenata (tj. prema stručnoj dijagnozi - psihopata) koji su pijani u 10 ujutro i koji svojim postupcima uništavaju tuđe živote, njih treba prisiliti ih da budu društveno korisni društvu. Nikakav zatvor, to je samo na teret nas poreznih obveznika na račun takvih budala. Zašto od njih napraviti trošak kada ih se može prisiliti da doprinesu društvu i zajednici, a na kraju krajeva niti državi nije u interesu da izgubi jednog poreznog obveznika. Znači, nakon što se utvrde sve okolnosti, oduzeti na duže vrijeme ili doživotno vozačku i/ili vozilo, a ako su druge sudionike u prometu (smrtno) ozlijedili, xy od njihovih prihoda (plaće, čega već) na xy godina ide obitelji / rodbini poginulih i/ili na liječenje ozlijeđenih (mislim da je čak u Kini takav zakon), prisiliti ih na rehabilitaciju i redovito javljanje / check-up, te ih obavezno po tome uključiti u taj isti program kao volontere i mentore / štićenike za nadolazeće pacijente.
Matth€w je offline   Reply With Quote