Citiraj:
Autor sith_lord
A daj ti meni prvo odgovori na pitanje - a zašto bi pobogu plaćao više ako postoji (daleko) jeftinija opcija??
Ja novce ne kradem, ne nalazim na ulici niti ih berem na drveću, a nije ni da mi se bespotrebno rasipa.
Ja moram biti konkurentan na tržištu kako bih opstao.
Molim lijepo, neka ovdje budu konkurentni cijenama onima u ne-tako-nam-dalekim-i-stranim nam zemljama, pa ću razmisliti. Ovako baš i nemam što razmišljati... Pogotovo kad postoji jednako tako legalna opcija kupnje Windows-a i Office-a za 300-injak kuna umjesto 2.000+.

|
ma ja se slazem s tobom da se ne treba razbacivati novcem, no dalje od toga si pobrkao loncice:
- Microsoft odredjuje cijenu svojih proizvoda i to je njihovo ekskluzivno pravo
- kupac ne postaje vlasnik licenci i ne moze ih preprodavati dalje. distributeri i partneri imaju ugovorne odnose s Microsoftom i ne mogu raditi sto hoce.
- ovi webovi koji prodaju "jeftinije" su krajnje na rubu legalnosti sto se tice njih samih, a kupnja preko njih za profesionalnu upotrebu je nesto sto te potencijalno moze kostati puno vise u kaznama. jednostavno je neozbiljno.
- i na kraju ono najvaznije, nitko te ne tjera da koristis ni Windows ni Office. postoje brojne alternative za one koji ne zele ili ne mogu.