View Single Post
Staro 05.04.2016., 13:53   #970
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Blue Spirit Pregled postova
Pretpostavljam da je unutra neko SFX napajanje od 450 W za ovog zmaja ?
Nope ... http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=524

Sasvim dovoljno za taj komp pod uvjetom da se ne ide na OC.

Npr svoju 980Ti tjeram sa 500W napajanjem, te zaista nisam primjetio nikakvo naprezanje sa njegove strane, a te dvije kartice su vrlo slične po potrošnji. Po nekakvim procjenama komp mi u loadu troši 300-400 fata.

U prevedenom, 600W napajanje za taj Tiki je i više nego dovoljno, naravno ako se ne pokreće paralelno Furmark i Prime95

Dodatno, Silverstone je nedavno najavio i još jači 700W Platinum SFX model napajanja, za ovakve ekstremnije konfe

Citiraj:
Titan X sa stock hlađenjem u tom malom kucistu , to mi ne sluti na dobro ...

Za usporedbu ...
Vidiš kako ljudi imaju pogrešnu percepciju hlađenja kompa.

U ovakvom kućištu će ti se prije pregrijavati grafa sa aftermarket hladnjakom poput ovoga iz "Epic 4K" konfe koju si linkao ispod, nego sa referentnim hladnjakom. Ljudi zaboravljaju da takvi kejsovi imaju jako loš protok, te da aftermarket hladnjaci najčešće ne bacaju toplinu van, za razliku od nvidija "stock" hladanjaka. Ovo ti govorim iz vlastitog iskustva

Koliko vidim, većina tih Falcon kejsova ima otvor na kućištu točno tamo gdje se nalazi vent na stock grafi ... tako da je ovo u biti idealan način hlađenja.

S druge strane, krivulja venta na tim grafama je VRLO labavo podešena tako da se grafa grije na 80°C, a vent radi na 50%. Npr. kada se malo poigra sa krivuljom i Power Limitom takva grafa radi na 60-ak °C. Opet ponavljam, govorim iz iskustva

Nije to AMD da stavi bilo kakav hladnjak na R9 Nano pa da se grafa kuha i konstantno throttla pod loadom u malim kejsovima
dh41400 je offline   Reply With Quote